ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γυμναστική στην παραλία για να συνδυάσουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου

17 Ιουνίου 2020, 16:00

images

Η παραλία προσφέρεται όχι μόνο για να κολυμπήσουμε αλλά και για να κάνουμε άλλου τύπου ασκήσεις που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την φυσική μας κατάσταση ενώ χαιρόμαστε το καλοκαίρι και τις διακοπές μας. 

Όταν μάλιστα ασκούμαστε στις διακοπές, μπορούμε να φάμε λίγο παραπάνω χωρίς να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με αύξηση του σωματικού μας βάρους. Ενώ ταυτόχρονα, όπως έχουν αποδείξει πολλές έρευνες, η άσκηση χαρίζει ευεξία και καλύτερη ψυχική διάθεση ξεκουράζοντας το ...μυαλό. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε, είναι να μην ενοχλούμε τους υπόλοιπους με ρακέτες, μπαλάκια, φωνές και άλλα που θα μας κάνουν δυσάρεστους. Όλοι έχουν δικαίωμα στις παραλίες και στην ξεκούραση και δεν είναι σωστό αν ενοχλούμε.

Ας δούμε μερικές ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε:

1-Πρώτα από όλα, όπως αναφέραμε και παραπάνω, αν υπάρχουν οργανωμένοι χώροι για ομαδικά αθλήματα και δεν ενοχλούμε τον κόσμο γύρω μας, όπως οι οργανωμένοι χώροι για beach volley, ας τους χρησιμοποιήσουμε με τους φίλους και την οικογένειά μας.


2- Ασκήσεις με βαράκια για τα χέρια είναι πολύ εύκολο να γίνουν στην παραλία.


3- Τα "ψαλιδάκια" μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην ενδυνάμωση των κοιλιακών μας αλλά και των γλουτιαίων. Και γίνονται εύκολα και ευχάριστα στην παραλία.

4- Τα πουσ -απσ είναι γνωστό ότι γυμνάζουν όλο το σώμα. Από ατ χέρια και την πλάτη, ως τους κοιλιακούς και τα πόδια. Ακόμα και 5-6 μέσα στη μέρα μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη. 

5- Και βέβαια το περπάτημα και το τρέξιμο στην ακροθαλασσιά είναι το καλύτερο αφού μόλις ζεσταθούμε, μπορούμε να δροσιστούμε με μια βουτιά στην θάλασσα.


Σχετικά Άρθρα