ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πέντε φαγητά για καλό σεξ και τρία για ...καθόλου

28 Ιανουαρίου 2020, 18:05

images

Η σεξουαλική διάθεση εξαρτάται από ένα σωρό παράγοντες όπως είναι η ηλικία, η υγεία, η συναισθηματική κατάσταση, η ψυχική ισορροπία αλλά και η διατροφή η οποία βάζει το ...λιθαράκι της σε αυτό που ονομάζουμε λίμπιντο.

Κι ενώ οι γενικές οδηγίες για μια βραδιά όλο πάθος είναι ελαφρύ φαγητό και λίγο αλκοόλ, τόσο όσο να μην πεινάμε και να έχουμε χαλαρώσει, τώρα μας συστήνουν και συγκεκριμένα τρόφιμα που αξίζει να βάζουμε στο δείπνο μας αν θέλουμε η νύχτα να έχει συνέχεια...

Τα πέντε καλύτερα τρόφιμα για αυξημένη λίμπιντο είναι τα οστρακοειδή, ακολουθούν οι σπόροι κολοκύθας και η ίδια η κολοκύθα, τα αβοκάντο, το ρόδι και "πρωταθλητές" θεωρούνται οι λιναρόσποροι που βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στα αγγεία ενώ περιέχουν και Ω3 λιπαρά οξέα φυτικής προέλευσης.

Έτσι, το προτεινόμενο δείπνο πρέπει να έχει μια πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, ρόδι και λιναρόσπορο, σούπα κολοκύθας με αλεσμένα σπόρια μέσα και για κυρίως πιάτο διάφορα είδη από όστρακα στον ατμό με λαδολέμονο. 

Στον αντίποδα, οι ειδικοί μας συστήνουν να αποφύγουμε τρία τρόφιμα αν θέλουμε να περάσουμε μια απολαυστική νύχτα. Αυτά είναι το ψωμί όλων των ειδών, τα τυριά όλων των ειδών και τα επεξεργασμένα κρέατα, δηλαδή τα αλλαντικά και τα λουκάνικα.

ΠΗΓΗ

Sexual Medicine Journal

Σχετικά Άρθρα