ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτό είναι το "φαρμακείο των διακοπών"

01 Αυγούστου 2020, 09:00

images

Μάσκες, αντισηπτικά και γάντια μιας χρήσης είναι φέτος τα must όλων των εκδρομών και ταξιδιών. Αλλά το φαρμακείο των διακοπών πρέπει να περιέχει και άλλα αναγκαία... 

Ένα πλήρες φαρμακείο πρώτων βοηθειών είναι απολύτως αναγκαίο σε όσους έχουν μικρά παιδιά αλλά και σε όσους ταξιδεύουν σε μέρη όπου δεν υπάρχει οργανωμένο σύστημα υγείας. Δυνητικά όμως, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο ως...σωτήριο σε όλους μας καθώς οι διακοπές "επιφυλάσσουν" πολλές φορές δυσάρεστες εκπλήξεις. 

Φέτος ειδικά, με την πανδημία, στα αναγκαία έχουν προστεθεί οι χειρουργικές μάσκες, τα αντισηπτικά και τα γάντια μιας χρήσης διότι δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών θα έρθετε σε επαφή με τουρίστες είτε από το εξωτερικό είτε από άλλες περιοχές της χώρας...

Επίσης, από το φαρμακείο των διακοπών δεν πρέπει να λείπουν το αντηλιακό για πρόσωπο και σώμα και μια κρέμα ενυδατική ή καταπραϋντική για τα εγκαύματα.

Αναγκαία είναι επίσης όχι μόνο τα εντομοαπωθητικό αλλά και τα καταπραϋντικά για το τσίμπημα των εντόμων, μία αντιισταμινική κρέμα, τζελ ή stick για τα τσιμπήματα από μέλισσες ή από επαφή με μέδουσες και φυτά. Επιπλέον πρέπει να έχουν υλικά για την περιποίηση των τραυμάτων, όπως βαμβάκι, οξυζενέ, ιώδιο και αποστειρωμένες γάζες με υποαλλεργικά αυτοκόλλητα.

Και βέβαια είναι απαραίτητα τα παυσίπονα και αντιπυρετικά φάρμακα, ενώ για να αντιμετωπίσουν ενοχλήματα όπως διάρροια, δυσκοιλιότητα, εμετό, δυσπεψία και πόνο, πριν την αναχώρησή τους να συμβουλευτούν τον φαρμακοποιό τους. 

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτούν η μεταφορά και η αποθήκευση των φαρμάκων. Όσα χρειάζονται ψυγείο πρέπει να μεταφέρονται σε τσάντα στην οποία έχουν τοποθετηθεί παγοκύστες. Όταν φτάσετε στον προορισμό σας, να τα βάλετε σε ψυγείο ή όσο είστε στη θάλασσα να τα έχετε σε σκιερό μέρος μαζί με τις παγοκύστες. Σε γενικές γραμμές όλα τα φάρμακα χρειάζονται φύλαξη σε ειδικές συνθήκες με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου.


Σχετικά Άρθρα