ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το μυστικό της Μαντόνα για καλογυμνασμένο σώμα

05 September 2019, 16:51

images

Σε ηλικία 61 ετών η Μαντόνα συνεχίζει να καταπλήσσει τους πάντες με το μυϊκό σύστημα που διατηρεί σε όλο της το σώμα.

Το pop icon της δεκαετίας του 1980 έχει σήμερα θαυμαστές που δεν είναι παραπάνω από 15 ετών ενώ ακόμα και όσοι λένε ότι έχει αρχίσει να χάνει την φωνή της, συμφωνούν ότι το σώμα της παραμένει γυμνασμένο όσο θα ζήλευαν 20άρες, παρότι έγινε μητέρα δύο παιδιών γύρω στα 40 και στα 45 της χρόνια.  

Πριν από μια 10ετία την κατέκριναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα υπερβολικά μυώδη χέρια της που έμοιαζαν με ανδρικά. Αλλά είναι βέβαιο ότι κι αν άφηνε τα μπράτσα της να χαλαρώσουν, πάλι θα την κατέκριναν καθώς αυτό συμβαίνει με τους ανθρώπους που έχουν υποστεί υπερέκθεση στο ευρύ κοινό, που είναι δηλαδή αυτό που λέμε «διάσημοι».

Πως διατηρεί όμως αυτήν την καλογυμνασμένη εικόνα στα 61 της χρόνια;

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε για κάποια που έχει τα δικά της οικονομικά μέσα ότι διαθέτει σε όλα της τα σπίτια από ένα πλήρως οργανωμένο γυμναστήριο και μία μεγάλη πισίνα.

Εξάλλου, κάθε μέρα την επισκέπτεται προσωπικός προπονητής για αερόβιες και αναερόβιες ασκήσεις (βάρη) ενώ σχεδόν καθημερινά κάνει και χορό.

Η ίδια είχε πει ότι όταν πραγματοποιούσε περιοδείες, στην διάρκεια της προετοιμασίας έκανε πρόβες τα χορευτικά της παραπάνω από έξι ώρες την ημέρα!

Όπως αποκάλυψε όμως προ καιρού ο προσωπικός της γυμναστής, Κρεγκ Σμιθ, κάνει γυμναστική έξι φορές την εβδομάδα επί τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε φορά.

Η γυμναστική της περιλαμβάνει καθημερινά «πουσ-απς», βαράκια, και συνδυασμό βαράκια με άλλες ασκήσεις, γιόγκα, πολεμικές τέχνες, μποξ, ενώ ζέσταμα κάνει πάντα με χορό.

Το σημαντικό όμως που κάνει την διαφορά είναι ότι προσέχει πολύ και την διατροφή της.

Όπως έχει αποκαλύψει η ίδια εδώ και χρόνια ακολουθεί πιστά την μακριοβιοτική δίαιτα που περιλαμβάνει τροφές χωρίς επεξεργασία (ρύζι με τον φλοιό του, καρπούς, όσπρια, φρούτα, λαχανικά, ψάρια, ζυμαρικά ολικής αλέσεως κλπ).

ΠΗΓΗ: Fitness magazine

Σχετικά Άρθρα