ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δεν αγαπούν όλοι το καλοκαίρι

31 Μαΐου 2022, 09:00

images

Η θερμοκρασία όλο και αυξάνεται με την εποχή αυτή να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ήλιο, τις διακοπές και τη ξεκούραση. Ωστόσο, δεν απολαμβάνουν όλοι εξίσου το καλοκαίρι...

Έρευνα του YouGovAmerica αναφέρει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν τον πιο ζεστό, από τον πιο δροσερό καιρό. Ωστόσο, μόνο το 29% των Αμερικανών απάντησε ότι το καλοκαίρι ήταν η αγαπημένη τους εποχή σε δημοσκόπηση. Το φθινόπωρο (27%) και η άνοιξη (25%) ήταν πολύ κοντά στα ποσοστά του καλοκαιριού, ενώ μια προηγούμενη δημοσκόπηση του CBS News από το 2013 είχε την άνοιξη και το καλοκαίρι ισοδύναμα στο 33% στο ερώτημα για την πιο αγαπημένη εποχή.

Μάλιστα, οι δημοσκοπήσεις συχνά δείχνουν ότι κανένας από τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιος, Ιούλιος ή Αύγουστος) δεν είναι ο αγαπημένος των Αμερικανών με τον τίτλο αυτό  να κατέχουν κατά περίπτωση ο Μάιος, ο Οκτώβριος και ο Δεκέμβριος.

Αναντίρρητα, το καλοκαίρι συνοδεύεται από υψηλές θερμοκρασίες, συχνά ανυπόφορες. Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσετε τη ζέστη του καλοκαιριού είναι να βάλετε κλιματισμό. Περίπου το 90% των Αμερικανών φέρεται να έχει air condition, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό από οποιαδήποτε χώρα εκτός από την Ιαπωνία.

Μια δημοσκόπηση του National Opinion Research Center ρώτησε πέρσι όσους είχαν κεντρική μονάδα air condition σε ποιες θερμοκρασίες τα ρυθμίζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Η πιο δημοφιλής απάντηση ήταν οι 22 βαθμοί Κελσίου.

Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος στα δεδομένα, με μερικούς ανθρώπους να φτάνουν έως και τους 12 βαθμούς και ορισμένους έως τους 24 βαθμούς Κελσίου. Πράγματι, το 13% των ατόμων με κεντρικό κλιματιστικό ανέφερε ότι κοιμόταν σε θερμοκρασία 19 βαθμών ή λιγότερο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Περίπου το 40% έως 45% των ανθρώπων ανέφερε ότι διατηρούσε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού πάνω από 22 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

Τέλος, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι είναι προτιμότερο να έχουν κλιματισμό στο σπίτι τους. Μια δημοσκόπηση του CBS News ασχολήθηκε με το εάν οι Αμερικανοί προτιμούσαν να έχουν τα παράθυρα ανοιχτά ή τα παράθυρα κλειστά με παράλληλη λειτουργία του air condition κατά τη διάρκεια μιας ζεστής καλοκαιρινής μέρας. Το 65% ανέφερε ότι κλείνει τα παράθυρα όταν χρησιμοποιεί το κλιματιστικό, σε σύγκριση με το 30% που δήλωσε ότι άφηνε τα παράθυρα ανοιχτά.

Ομοίως, όσοι έχουν ανάγκη όλο το 24ωρο από κλιματισμό, φάνηκε ότι δεν αγαπούν τους καλοκαιρινούς μήνες και προτιμούν να κάνουν τις διακοπές σε περιοχές με πιο μέτριο κλίμα χωρίς καύσωνες. Κάποιοι μάλιστα υποφέρουν τόσο πολύ από τις υψηλές θερμοκρασίες που δηλώνουν ότι νιώθουν καταθλιπτικά συμπτώματα όταν ο καιρός ζεστάνει πολύ!

Σχετικά Άρθρα