ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τρία πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τη γυμναστική

03 Ιουνίου 2022, 16:00

images

Γνωρίζουμε ότι μάς κρατάει αδύνατους, μειώνει τα λιπίδια στο αίμα και κάνει καλό στην καρδιά. Γνωρίζουμε επίσης ότι ευνοεί την καλή ψυχολογία και μειώνει το άγχος... Υπάρχουν όμως και άλλες επιδράσεις της τακτικής εκγύμνασης που δεν έχουμε φανταστεί.

Η γυμναστική και η όραση

Πρόσφατη επιστημονική μελέτη απέδειξε ότι όσοι ασκούνται τακτικά έχουν καλύτερη όραση. Αυτό επιτυγχάνεται με την παραγωγή περισσότερων φυσικών δακρύων μέσα στο μάτι και τη βελτίωση της σύστασης αυτών των δακρύων. Άτομα που υποφέρουν από ξηροφθαλμία ή αλλεργίες στα μάτια έχουν να ωφεληθούν πολλά από την τακτική άσκηση.

Η γυμναστική και το σεξ

Η βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας αλλά και η ευεξία που νιώθουν οι περισσότεροι μετά από ένα πρόγραμμα άσκησης, βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις σε άνδρες και γυναίκες. Ειδικά στους άνδρες, τα υγιή αγγεία συνεπάγονται καλύτερη στύση με αποτέλεσμα η σεξουαλική ζωή να είναι πολυετής!

Η γυμναστική και οι διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού

Τα παιδιά και οι ενήλικες στο φάσμα του αυτισμού χρειάζονται μία καθημερινή ρουτίνα που να περιλαμβάνει οπωσδήποτε και κάποια σωματική άσκηση καθώς αυτό τους κρατά πιο υγιείς σε σωματικό επίπεδο ενώ βοηθά και στον έλεγχο των φάσεων υπερδιέγερσης που παρουσιάζουν κάποιοι από αυτούς. 

Πολλοί ψυχολόγοι και ψυχίατροι συνιστούν μάλιστα την καθημερινή άσκηση και σε άτομα με άλλες νευρολογικές και ψυχιατρικές νόσους όπως και σε άτομα με νοητική υστέρηση.

Σχετικά Άρθρα