ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι είναι η μέθοδος άσκησης Cozy Cardio;

09 Οκτωβρίου 2023, 10:00

images

Το Cozy Cardio, μια νέα τάση γυμναστικής στο TikTok, αποτελεί μια εξευγενισμένη και ήπια προσέγγιση στην άσκηση. Αν φοβίζουν οι έντονες και πιθανώς εξουθενωτικές ρουτίνες άσκησης, το Cozy Cardio μπορεί να είναι ένας ιδανικός τρόπος για να είμαστε σε φόρμα.

Tο Cozy Cardio έχει ως στόχο να καταστήσει την άσκηση μια ευχάριστη και προσιτή καθημερινή δραστηριότητα. Περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ήρεμου και άνετου περιβάλλοντος άσκησης και την ολοκλήρωση μιας προπόνησης cardio, συνήθως από το σπίτι σας.

Παραδείγματα Cozy Cardio, περιλαμβάνουν το άναμμα ενός κεριού, την αναπαραγωγή χαλαρωτικής μουσικής και την απόλαυση του αγαπημένου σας ροφήματος πρωτεΐνης ενώ ολοκληρώνετε μια ήπια προπόνηση cardio. Οι ειδικοί λένε ότι η τάση Cozy Cardio, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ενσωματώσετε στη ρουτίνα σας συνήθειες υγείας και φυσικής κατάστασης με θετικό αντίκτυπο στην υγεία.

Όσον αφορά τις τάσεις της άσκησης, η προπόνηση ενδυνάμωσης έχει ξεπεράσει το cardio στο διακύβευμα δημοτικότητας τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, οι ειδικοί συμφωνούν ότι το cardio προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και θα πρέπει να αποτελεί τουλάχιστον μέρος της εβδομαδιαίας κίνησής σας.

«Η τακτική άσκηση θα πρέπει να είναι μέρος της εβδομάδας κάθε ατόμου, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση πολλών κινδύνων για την υγεία που επιδεινώνονται από την καθιστική ζωή, το κάπνισμα, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τον διαβήτη», είπε η Eliza Flynn, personal trainer στο The Warrior Method.

«Μπορεί επίσης να συμβάλει στην απώλεια βάρους, να χτίσει τους μύες της καρδιάς σας, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε και να επεξεργάζεστε καλύτερα οξυγόνο, και μπορεί ακόμη και να βελτιώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα», προσέθεσε. Επιπλέον, η Flynn είπε ότι μπορεί να μειώσει το στρες, να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειας και να βελτιώσει τη διάθεσή σας. Ακόμη, το cardio μπορεί να πιο φιλική προς τους αρχάριους από την προπόνηση με βάρη.

«Για όσους αρχίζουν να ασκούνται, το ήπιο cardio είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε, καθώς γενικά έχετε λιγότερο μυϊκό πόνο μετά από μια παραδοσιακή προπόνηση με βάρη και μπορείτε να τον αυξήσετε σταδιακά», είπε η Flynn. Ωστόσο, το cardio θα πρέπει να αποτελεί μόνο ένα μέρος της ρουτίνας άσκησής σας. Εάν είστε λάτρης του Cozy Cardio, θα πρέπει να προσπαθήσετε να προσθέσετε κάποια προπόνηση με βάρη στο πρόγραμμά σας.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς μεγαλώνουμε. Η μυϊκή απώλεια που σχετίζεται με την ηλικία ξεκινά γύρω στα 30 και μπορεί να επηρεάσει την κινητικότητά μας και να συμβάλει στον κίνδυνο καταγμάτων και πτώσεων. Τέλος, καθώς μεγαλώνουμε, η προπόνηση δύναμης θα βοηθήσει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και της οστικής πυκνότητας.

Σχετικά Άρθρα