ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η εκγύμναση με τη μέθοδο Pilates Mat βοηθά τις υπέρβαρες γυναίκες

05 Ιουνίου 2020, 17:00

images

Οι γυναίκες με αυξημένο σωματικό βάρος έχουν υψηλό κίνδυνο για εμφάνιση μεταβολικού συνδρόμου και καρδιαγγειακών επεισοδίων. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Journal of Hypertension έδειξε όμως ότι η άσκηση με Pilates mat (δηλαδή το σύστημα όχι στο ειδικό κρεβάτι αλλά στο έδαφος με μπάλες και άλλα όργανα) για τρεις μήνες, μπορεί να βοηθήσει τις υπέρβαρες και υπερτασικές γυναίκες να βελτιώσουν την υγεία τους.

Συγκεκριμένα στις γυναίκες που μελετήθηκαν, η άσκηση αυτή οδήγησε σε μείωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης (μεγάλη πίεση) κατά 5 mmHg και του σωματικού λίπους. Ταυτόχρονα, παρατηρήθηκε βελτίωση σε άλλες παραμέτρους όπως είναι η ελαστικότητα των αγγείων και στα επίπεδα δεικτών του αίματος, υποδεικνύοντας ότι συμβάλει στην βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας.

Αυτό σημαίνει ότι αν μία γυναίκα θέλει να χάσει σωματικό βάρος όχι μόνο για να βελτιώσει την εμφάνισή της αλλά επειδή έχει παρουσιάσει αυξημένη πίεση ή και υπερχοληστεριναιμία, η μέθοδος Pilates Mat μπορεί να την βοηθήσει άμεσα να επιτύχει όλους τους στόχους της.

Η άσκηση αυτή επιπλέον γίνεται σε ομάδες εντός γυμναστηρίων και με καθοδήγηση ειδικού γυμναστή και ενδείκνυται τόσο για άτομα που είναι γυμνασμένα, όσο και για αγύμναστους που θέλουν να ξεκινήσουν να αθλούνται.

Σχετικά Άρθρα