ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Φυσική άσκηση και shopping 2 σε 1

23 Δεκεμβρίου 2021, 18:00

images

Πόσες φορές  έχετε ρίξει άκυρο την προπόνηση για να πάτε για ψώνια; Πόσες φορές σάς έχει βασανίσει το δίλημμα «προπόνηση ή shopping», και πώς θα σας φαινόταν αν τα συνδυάζατε;! Ακολουθούν μερικές συμβουλές...

-Περιηγηθείτε στα μαγαζιά αντί να ψωνίζετε διαδικτυακά. Έτσι, και θα περπατήσετε και θα κάνετε τις αγορές σας!

-Ξεκινήστε από τα τζιν. Πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε άλλο, περάστε ένα-δυο τζιν φτιαγμένα από σχετικά χοντρό ύφασμα, ώστε να γυμνάσετε τους δικέφαλους μύες σας.

-Εξυπηρετηθείτε μόνοι σας. Αντί να φωνάξετε τον υπάλληλο του καταστήματος ή το πρόσωπο που σας συνοδεύει για να σας φέρει να δοκιμάσετε κάτι άλλο, ενώ βρίσκεστε στο καμαρίνι, προτιμήστε να το κάνετε μόνοι σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα σας πάρουν  το δοκιμαστήριο και περπατήστε μέχρι να βρείτε το νούμερο ή το ρούχο που σας αναλογεί.

- Παρκάρετε σαν να μην θέλετε καν να φτάσετε στο εμπορικό κέντρο σήμερα. Αφήστε το αμάξι σε σημείο που οριακά διακρίνετε το κατάστημα και περπατήστε μέχρι τον προορισμό σας. Θεωρείστε το σαν ένα είδος… προθέρμανσης!

-Κρατήστε το παλτό σας αντί να το αφήσετε στο αυτοκίνητο. Το να κρατάμε ρούχα είναι ενοχλητικό, αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια από το να τα φοράμε. Και όταν η άσκηση είναι ο στόχος, κάθε ταλαιπωρία, έστω και μικρή,  είναι ένα βήμα πιο κοντά σε αυτόν.

-Μην πάρετε το ασανσέρ. Προτιμήστε να ανεβείτε ή να κατεβείτε ορόφους με τις σκάλες, ή έστω με τις κυλιόμενες, ανεβαίνοντας από την αριστερή πλευρά.

-Εξασκηθείτε στη σωστή στάση του σώματος καθώς περπατάτε.

- Κρατήστε καλάθι αντί να σπρώχνετε ένα καρότσι. Μετράει κι αυτό ως άσκηση άρσης βάρους.

- Προσφερθείτε να κρατάτε τις τσάντες για ψώνια των φίλων σας.

- Καθίστε στον τοίχο όσο περιμένετε φίλους στο καμαρίνι. Απλώς πιέστε την πλάτη σας σε έναν τοίχο και κάντε οκλαδόν σαν να κάθεστε σε μια καρέκλα, κρατώντας τα γόνατά σας σε γωνία 90 μοιρών και τα δάχτυλα των ποδιών στραμμένα προς τα εμπρός. Κρατήστε όσο μπορείτε.

- Φορέστε τα πιο βαριά παπούτσια σας. Ακόμη και μια πιεσμένη φτέρνα θα σας βαρύνει για να αυξήσετε την αντίσταση στη βαρύτητα με κάθε βήμα. Οι σόλες κατασκευασμένες από οποιοδήποτε υλικό εκτός από καουτσούκ θα βοηθήσουν ιδιαίτερα σε αυτό. Απλώς βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε άνετα με τα συγκεκριμένα παπούτσια και ότι δεν σας πιέζουν τόσο ώστε να πονάτε.


Σχετικά Άρθρα