ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι μύθοι για την άσκηση

09 Μαΐου 2024, 16:00

images

Οι περισσότεροι βαριούνται, φοβούνται και αποφεύγουν την πραγματική, συστηματική γυμναστική και θυμούνται να ...σηκωθούν από τον καναπέ λίγες εβδομάδες πριν βάλουν το μαγιό τους. Στο πλαίσιο αυτό, διακινούνται δοξασίες και μύθοι για τη σωματική δραστηριότητα που κάνουν κακό σε όσους έχουν ανάγκη από αλλαγή στον τρόπο ζωής και στον τρόπο σκέψης. 

Μύθος: Η άσκηση αδυνατίζει

Αλήθεια: Δεν αδυνατίζουν όλες οι ασκήσεις, σε κάθε πιθανή ένταση και διάρκεια, ίδια όλους τους ανθρώπους. Ειδικά δε αν δεν συνοδεύεται και από σωστή διατροφή.

Μύθος: Οποιαδήποτε κινητοποίηση είναι ωφέλιμη.

Αλήθεια: Η κινητοποίηση του τύπου μπαίνω στη θάλασσα και κουνάω απλά τα χέρια μου, ή περπατάω αργά και με στάσεις βλέποντας βιτρίνες, δεν είναι επιζήμια αλλά δεν είναι και ωφέλιμη.

Μύθος: Αν περπατάς καθημερινά θα αδυνατίσεις και θα δυναμώσουν τα πόδια σου.

Αλήθεια: Αν περπατάει κάποιος γοργά και με ρυθμό επί 1 ώρα κάθε μέρα, τότε μετά από μερικούς μήνες θα δει όντως τα πόδια του να δυναμώνουν και τη φυσική του κατάσταση να βελτιώνεται. Αλλά επειδή οι περισσότεροι συνδέουν το περπάτημα για γυμναστική, με το περπάτημα για βόλτα, συνήθως το απλό περπάτημα δεν προσφέρει κάποια αλλαγή και τελικά απογοητεύονται.

Μύθος: Για να αδυνατίσουμε χρειαζόμαστε μόνο αεροβική άσκηση κι όχι βάρη

Αλήθεια: Αν θέλουμε να βοηθηθούμε από την άσκηση στο αδυνάτισμά μας, πρέπει απαραιτήτως να κάνουμε ασκήσεις αντίστασης και με βάρη. Διότι αν δεν έχουμε γερό μυϊκό ιστό, δεν κάνουμε και καύσεις!

Μύθος: Οι γυμναστές δεν έχουν κάτι να προσφέρουν. Καλύτερα να προσπαθείς μόνος στο σπίτι.

Αλήθεια: Όποιος δεν έχει περάσει μερικά χρόνια σε γυμναστήριο και δεν έχει λάβει συμβουλές και καθοδήγηση από ειδικό, κινδυνεύει να πάθει τραυματισμούς και να έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά. 

Σχετικά Άρθρα