ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αγιουρβέδα και γιόγκα για πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

06 Μαΐου 2020, 16:00

images

Όλοι έχουν ριχτεί στην "μάχη" κατά του Sars-Cov-2. Ακόμα και εναλλακτικοί θεραπευτές έχουν να πουν κάτι θετικό που θα συντελέσει στον αγώνα που δίνει η ανθρωπότητα. Η δική τους συμμετοχή δεν αφορά βέβαια το εμβόλιο ή την θεραπεία, αλλά μία άλλη προσέγγιση για την ενδυνάμωση του οργανισμού ώστε να αντιμετωπίζει ευκολότερα τέτοιους "εχθρούς".

Ινδοί θεραπευτές της Αγιουρβέδα και της γιόγκα, υποστηρίζουν ότι οι παραδοσιακές αυτές μέθοδοι μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και με τον τρόπο αυτό να προφυλάξουν από ιώσεις και από τον Sars-Cov-2.

Εργασία με τίτλο «Προσέγγιση της αγιουρβέδα και της γιόγκα για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας για τον COVID-19» την οποία υπογράφουν πανεπιστημιακοί και αναγνωρισμένοι καθηγητές της Ινδίας υποστηρίζει ότι με τις δύο αυτές μεθόδους μπορούμε να ενδυναμώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να αντιμετωπίσουμε πιο εύκολα ιώσεις και τον κορωνοϊό.

Η αγιουρβέδα περιλαμβάνει την χρήση φυτικών παρασκευασμάτων μαζί με έναν υγιεινό τρόπο ζωής με στόχο την αντιμετώπιση του στρες. Μάλιστα η έννοια της διέγερσης της ανοσολογικής λειτουργίας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της. Και όπως αναφέρεται στη μελέτη, η χρήση απλών μέσων μπορεί να προφυλάξει από την εισβολή του ιού στο σώμα και στους πνεύμονες, όπως είναι η κατανάλωση ζεστού νερού, ζεστού φαγητού και ροφημάτων από βότανα, γαργάρες με φαρμακευτικό νερό και εισπνοή ατμού. 

Η συστηματική προφύλαξη επικεντρώνεται στη συνολική υγεία και περιλαμβάνει σωστή διατροφή, καλό ύπνο, χαλάρωση και γιόγκα. Ο συνδυασμός αυτών λέγεται - σύμφωνα με τους Ινδούς επιστήμονες- ότι δυναμώνει το ανοσοποιητικό και μπορεί να αποτρέψει μόλυνση.

Η  μελέτη δημοσιεύεται στο JACM (The Journal of Alternative and Complementary Medicine). Και βέβαια δεν τυγχάνει αποδοχής από όλους τους επιστήμονες αλλά μόνο από όσους είναι δεκτικοί σε παραδοσιακές, εναλλακτικές μεθόδους.

Σχετικά Άρθρα