ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η φύση ξέρει καλύτερα όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση του άγχους

02 Ιανουαρίου 2021, 09:00

images

Το μελισσόχορτο είναι ένα βότανο- φαρμακευτικό προϊόν που χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες για την ανακούφιση ήπιων συμπτωμάτων ψυχικού στρες, για γαστρεντερικά προβλήματα αλλά και για καλύτερο ύπνο. 

Η λεμονάτη γεύση του και το ιδιαίτερο άρωμά του που θυμίζει σε κάποιους την μέντα και τα εσπεριδοειδή κάνουν το ρόφημα μελλοσόχορτου πολύ εύγεστο ακόμα και για τους πιο ιδιότροπους.

Πιο σημαντικές όμως είναι οι ιδιότητές του: Ανοίγει την όρεξη σε ασθενείς, φέρνει χαλαρωτική σε άτομα με άγχος, οδηγεί σε έναν ήρεμο, απολαυστικό ύπνο όσους υποφέρουν από ήπιες κρίσεις αϋπνίας, ενώ παράλληλα είναι γνωστό για την αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αντιιική και αντιοξειδωτική του δράση.

Ειδικοί στα βότανα γνωρίζουν να φτιάχνουν σταγόνες που βοηθούν στον ύπνο βάζοντας το αποξηραμένο μελισσόχορτο μέσα σε πόσιμη αλκοόλη 40 βαθμών ή σε τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο για 21 ημέρες σε σκιερό μέρος και στη συνέχεια λαμβάνοντας με κάποια τεχνική το βάμμα του μελισσόχορτου. Αλλά δεν είναι ασφαλές να το παρασκευάζουμε μόνοι μας. 

Παρόλα αυτά, το φρέσκο μελισσόχορτο  έχει περισσότερα αρώματα σε σχέση με το αποξηραμένο αλλά συστήνεται να μην το χρησιμοποιούν παιδιά και μικροί έφηβοι, απαγορεύεται στις έγκυες και στις γυναίκες που θηλάζουν.


Σχετικά Άρθρα