ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αντί να μετράτε προβατάκια, δοκιμάστε αυτό που προτείνουν στα κοινωνικά δίκτυα

18 Φεβρουαρίου 2024, 09:00

images

Μία μέθοδος όχι και τόσο νέα, που υποστηρίζει ότι μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα αϋπνίας, κάνει θραύσει το τελευταίο διάστημα αρχικά στο TikTok και αργότερα και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης... Η αποκαλούμενη «στρατιωτική μέθοδος» έχει βοηθήσει πολλούς να κοιμόνται μόλις ξαπλώσουν στο κρεβάτι, με πολλούς να ενθαρρύνουν φίλους τους να την δοκιμάσουν, υποστηρίζοντας ότι θα καταφέρουν να κοιμηθούν σε μόλις 2 λεπτά. Παρότι η πρώτη εμφάνιση του σχετικού βίντεο έγινε πριν από 2 περίπου χρόνια, η μέθοδος κερδίζει τώρα νέους υποστηρικτές.

Η μέθοδος είναι συγκεκριμένη, εύκολη και μπορούν όλοι να την δοκιμάσουν:

Φροντίστε να επικρατεί ησυχία και ευχάριστη θερμοκρασία περιβάλλοντος στο δωμάτιό σας.

Τοποθετήστε το σώμα σας σε άνετη θέση στο κρεβάτι.

Επικεντρωθείτε στις αναπνοές σας. Βαθιές και ρυθμικές εισπνοές και εκπνοές.

Χαλαρώστε όλα τα μέρη του σώματός σας, από το κεφάλι μέχρι τα πόδια μέχρι να νιώσετε σαν να βγαίνετε από το σώμα σας. 

  

«Βεβαιωθείτε ότι οι ώμοι σας δεν είναι τεντωμένοι. Αφήστε τους όσο πιο χαμηλά μπορείτε και ακουμπήστε τα χέρια σας χαλαρά στο πλάι. Σιγουρευτείτε ότι και τα δάχτυλά σας είναι χαλαρά. Φανταστείτε μία ζεστή αίσθηση να ταξιδεύει από το κεφάλι και την καρδιά, μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας», λέει ο ειδικός. «Στη συνέχεια, πάρτε μια βαθιά ανάσα και εκπνεύστε αργά, χαλαρώνοντας το στήθος, το στομάχι, τους μηρούς, τα γόνατα και τα πόδια σας. Το σημαντικότερο είναι να συντονιστείτε με την αίσθηση ότι απαλλάσσεστε από όλους τους στρεσογόνους παράγοντες», καταλήγει.

Υπόσχεται δε ότι παραπάνω από το 90% όσων το δοκίμασαν και το έκαναν σωστά, κοιμήθηκαν εύκολα και πολλές ώρες. Η μέθοδος έχει δοκιμαστεί σε στρατιώτες που προσπαθούν να κοιμηθούν με το άγχος μίας επίθεσης.

Σχετικά Άρθρα