ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τα πέντε βασικά εμπόδια για καλό σεξ

20 September 2019, 17:21

images

Είναι νέοι, αγαπημένοι, έχουν καλή υγεία αλλά ομολογούν ότι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν σεξ συχνά.

Ο λόγος για χιλιάδες ζευγάρια που προβληματίζουν τους ειδικούς με τις συμπεριφορές τους. Ας δούμε ποια είναι τα πιο συχνά «εμπόδια»που σύμφωνα με τους ειδικούς δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια κακή σεξουαλική ζωή.

Δεν συγχρονίζονται στην ερωτική διάθεση

Όταν θέλει ο άνδρας, δεν μπορεί η γυναίκα, και όταν θέλει η γυναίκα, αρνείται ο άνδρας.

Επίσης, ο ένας είναι ευχαριστημένος με μία φορά και ο άλλος θέλει περισσότερες.

Ή ο ένας θέλει το πρωί και ο άλλος το βράδυ. Τα ζευγάρια μαλώνουν και απομακρύνονται πολύ συχνά εξαιτίας τέτοιων προβλημάτων συγχρονισμού που οδηγούν τελικά στο να μην κάνουν σεξ.

Καλός οδηγός η επικοινωνία 

Είναι λάθος να μην συζητάμε για το σεξ με τον σύντροφό μας. Να μην του/της λέμε τι θέλουμε, τι ακούσαμε να κάνουν άλλοι, τι φαντασιωθήκαμε, τι ονειρευτήκαμε…

Το σεξ αποτελεί σημαντικό κομμάτι σε μία σχέση και ειδικά όταν οι άνθρωποι είναι νέοι μπορεί να κρατήσει ή να καταστρέψει την σχέση.

Και είναι πολύ σημαντικό και τα δύο μέρη να παίρνουν την ικανοποίηση που χρειάζονται. Για αυτό, ας μην κρατάμε μέσα μας τις σκέψεις και τις επιθυμίες μας.

Δεν κάνουν προκαταρκτικά

Καθώς η σχέση προχωράει και γίνεται μόνιμη (συζούμε ή παντρευόμαστε), συμβαίνει και κάτι αρνητικό: «Παραγνωριζόμαστε». Δηλαδή αποκτάμε υπερβολική οικειότητα με αποτέλεσμα οι μεν άνδρες να ξεχνούν τα προκαταρκτικά, οι δε γυναίκες να βαριούνται να τα ζητήσουν.

Κάπως έτσι χάνεται το ενδιαφέρον για το «παιχνίδι» και κανείς εκ των δύον δεν είναι ικανοποιημένος με αυτό που γίνεται.

Δεν υπάρχουν εναλλαγές

Οι υποχρεώσεις της ημέρας μας αφήνουν συνήθως πολύ κουρασμένους για να έχουμε φαντασία και την απαραίτητη ποικιλία στην σεξουαλική μας ζωή.

Το αποτέλεσμα είναι να μας κυριεύει η ρουτίνα την οποία μεταφέρουμε και στο κρεβάτι. Κι όταν φτάσουμε να βαριόμαστε το σεξ, δεν το κάνουμε κιόλας.

Βιαζόμαστε

Το σεξ δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη προτεραιότητα μας. Και όταν έχουμε μικρά παιδιά μπορεί να αγγίξει και την τελευταία θέση. Ας σκεφτούμε όμως αυτό: Τα παιδιά χρειάζονται ευτυχισμένους γονείς να τα μεγαλώσουν μαζί! Αν επιτρέψουμε στις υποχρεώσεις και την ρουτίνα να κυριεύσουν την ζωή μας, τότε κινδυνεύει και η οικογενειακή συνοχή.

ΠΗΓΗ: European Sexology Association

Σχετικά Άρθρα