ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πως μπορούμε να είμαστε fit και υγιείς

29 Αυγούστου 2019, 16:34

images

Όλοι θέλουμε να είμαστε ωραίοι, καλλίγραμμοι και αγέραστοι καθώς τα χρόνια περνούν.

Πολύ λίγοι το καταφέρνουν ωστόσο καθώς οι «κακές» συνήθειες δεν μας επιτρέπουν να παραμείνουμε fit και κάποια στιγμή μετά τα 40 παρατηρούμε μια τάση για αύξηση των κιλών, χαλάρωση των μυών, ξηρότητας στο δέρμα και μειωμένη αντοχή.

Ας δούμε τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να παραμείνουμε fit σε όλη μας την ζωή:

1-Δεν καπνίζουμε

Το κάπνισμα πλήττει όλα τα αγγεία του οργανισμού μας. Όχι μόνο μεγάλα όργανα όπως είναι η καρδιά και οι πνεύμονες αλλά και τα μικροσκοπικά αγγεία του δέρματός μας, τα ούλα, το στομάχι και το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου οργανισμού, το δέρμα, υποφέρουν τα μέγιστα!

2-Δεν ξεχνάμε να πίνουμε νερό

Οι αθλητές το μετρούν και έχουν πάντα μαζί τους ένα μπουκάλι. Οι υπόλοιποι δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο αυστηροί αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε να πίνουμε ένα ποτήρι νερό κάθε τόσο μέσα στην ημέρα. Ένας μέσος ενήλικας που δεν εργάζεται κάτω από τον καυτό ήλιο, πρέπει τα καλοκαίρια να πίνει τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα για καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου, των εντέρων και γενικά ολόκληρου του οργανισμού.

3-Δεν κάνουμε δίαιτα και γυμναστική μέχρι τελικής πτώσεως

Καλή η προσοχή στις διατροφικές συνήθειες, θεμιτή και η πρόθεση να αδυνατίσουμε και να έχουμε σφικτούς μυς αλλά η υπερβολή φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Αν στο τέλος έχουμε πονεμένα γόνατα και καρπούς, μέση που πονάει και πιασίματα στην πλάτη, τότε έχουμε επιτύχει το αντίθετο από αυτό που θέλαμε. Ομοίως, αν τρώμε ελάχιστα θα μας λείψουν τελικά θρεπτικά συστατικά και θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα υγείας.

-Δεν αποφεύγουμε την ζυγαριά

Κάποιοι λένε ότι πρέπει να ζυγιζόμαστε κάθε πρωί μετά την τουαλέτα μας. Άλλοι πάλι ζυγίζονται μία φορά την εβδομάδα. Ενώ κάποιοι άλλοι το κάνουν περιστασιακά μέσα στο μήνα. Ό,τι κι αν προτιμούμε, πάντως μία φορά το μήνα είναι το αργότερο που πρέπει να ζυγιζόμαστε για να παρακολουθούμε που βρισκόμαστε και να αντιδρούμε εγκαίρως, πριν μπουν ή βγουν πολλά κιλά!

5- Δεν προτιμάμε το σήριαλ στην τηλεόραση από έναν περίπατο

Κανένα σήριαλ, καμία ταινία, κανένα πρόγραμμα δεν είναι τόσο σημαντικό ώστε να έχουμε «καρφωθεί» στον καναπέ επί ένα 3ωρο ή και 6ωρο κάθε απόγευμα και βράδυ. Ακόμα κι αν δεν έχουμε συντροφιά να μας συνοδεύσει, ένας περίπατος μισή με μία ώρα γύρω από την περιοχή που ζούμε, θα μας κάνει να νιώσουμε ευεξία.

ΠΗΓΗ: webmd

Σχετικά Άρθρα