ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο διαλογισμός βοηθάει στον περιορισμό του στρες που προκαλεί υπέρταση

19 September 2023, 09:00

images

Οι άνθρωποι θα πρέπει να προσπαθούν να διαλογίζονται για περίπου 45 λεπτά κάθε μέρα για να μειώσουν την υψηλή αρτηριακή πίεση που σχετίζεται με το στρες, σύμφωνα με νέες οδηγίες. Περαιτέρω συμβουλές από τη Διεθνή Εταιρεία Υπέρτασης προτείνουν να αφιερώνουμε χρόνο στο να ακούμε μουσική, να κάνουμε γιόγκα ή άλλες μεθόδους ηρεμίας και εκγύμνασης και να αναπτύσσουμε την ενσυνειδητότητά μας.

Η καθιερωμένη ιατρική συμβουλή είναι να κόψετε το κάπνισμα και να μειώσετε το αλάτι, αναφέρει το BBC News.

Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η μείωση αυτή, μπορεί να επιτευχθεί και μέσω νέων μεθόδων, που αφορούν στη σωματική και πνευματική υγεία, αλλάζοντας συνήθειες του τρόπου ζωής.

Ο Βρετανός ειδικός για την αρτηριακή πίεση, καθηγητής Bryan Williams, είπε σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο BBC: « Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για τον εαυτό τους. Όλοι μας πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να πούμε, στην πραγματικότητα, «θα πρέπει να μπορώ να βρω μισή ώρα μέσα στη μέρα μου για να έχω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου, να αποσυμπιεστώ και απλά να χαλαρώσω - είτε ακούγοντας μουσική, πηγαίνοντας για μια βόλτα ή πηγαίνοντας στο γυμναστήριο και κάνοντας κάποια άσκηση».

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι η κύρια αιτία πρόωρου θανάτου.

Επιβαρύνει την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία, τα οποία, μακροπρόθεσμα, μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιακές παθήσεις, καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Περισσότεροι από 1.000.000.000 άνθρωποι ή 1 στους 4 ενήλικες παγκοσμίως, έχει υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων από 18 χώρες συμβουλεύει τα εξής:

Δοκιμάστε καθημερινές στρατηγικές καταπολέμησης του στρες, όπως ο διαλογισμός, οι βαθιές αναπνοές, η γιόγκα και η ενσυνειδητότητα

Εξετάστε το ενδεχόμενο να εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας, εστιάζοντας σε θετικά στοιχεία της ζωής σας για τα οποία μπορείτε να είστε ευγνώμονες και κάνοντας πράξεις καλοσύνης για να αποκτήσετε μια αίσθηση ευημερίας

Χαλαρώστε ακούγοντας ήρεμη μουσική για τουλάχιστον 25 λεπτά, 3 φορές την εβδομάδα

Το να ξεφεύγει το μυαλό σας από την καθημερινότητα έχει μια σημαντική επίδραση στην καταπολέμηση του στρες, το οποίο επηρεάζει το μυαλό και την καρδιά σας, καταλήγει ο καθηγητής Williams.

Σχετικά Άρθρα