ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τα τρία λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο γυμναστήριο

08 Οκτωβρίου 2019, 12:00

images

Περνούν ώρες την εβδομάδα σε κάποιο γυμναστήριο, λιώνουν τα παπούτσια τους στο περπάτημα, χύνουν κιλά ιδρώτα με διάφορες ασκήσεις αλλά δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τι φταίει και τόσες γυναίκες κάνουν γυμναστική αλλά συνεχίζουν να έχουν περιττά κιλά και χαλαρούς μυς;

Το θέμα προσπάθησε να εξηγήσει η πρώην προσωπική γυμνάστρια του γνωστού ποδοσφαιριστή Ντέϊβιντ Μπέκαμ, η γνωστή στην Βρετανία, Shona Vertue, που εντοπίζει ότι για το θέμα φταίνε τρία συγκεκριμένα λάθη που κάνουν ειδικά οι γυναίκες ασκούμενες:

1. Δεν σηκώνουν βάρη

Παρότι είναι γνωστή η θετική επίδραση της άρσης βαρών, παρόλα αυτά πολλές γυναίκες τα αποφεύγουν κυρίως για ψυχολογικούς λόγους και λιγότερο για πρακτικούς, πιστεύει η έμπειρη γυμνάστρια.

«Ορισμένους έχουν πείσει τις γυναίκες ότι δεν μπορούν να σηκώσουν πέρα από ένα μικρό ροζ βαράκι του κιλού. Αλλά έχετε σηκώσει ποτέ τσάντα γυναίκας; Αυτή ζυγίζει πολλά περισσότερα κιλά. Γιατί λοιπόν να μην σηκώνει βάρη και στο γυμναστήριο;», αναρωτιέται η γυμνάστρια. Και συστήνει να πειστούν οι γυναίκες ότι η ενδυνάμωση των μυών τους είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για μακροπρόθεσμο fitness.

2. Χάνουν τον χρόνο τους προσπαθώντας να αδυνατίσουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος

Όπως λέει η κυρία Vertue, αντί να μπουν σε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος και ενδυνάμωσης που να αφορά ολόκληρο το σώμα, χάνουν τον χρόνο τους κάνοντας όποιο «ανόητο» πρόγραμμα βρουν σε περιοδικά και στο you tube ώστε να αποκτήσουν –δήθεν- πιο αδύνατους μηρούς ή να «γραμμώσουν» την κοιλιά τους. Μετά από εβδομάδες ή μήνες, τίποτα δραματικό δεν έχει συμβεί και απογοητευμένες ξεκινούν κάτι άλλο…

3. Απευθύνονται ή ζητούν συμβουλές από μη εξειδικευμένα άτομα

Πολλές γυναίκες, αντί να ζητήσουν την συμβουλή επαγγελματία γυμναστή, παρακολουθούν τι κάνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διάφορες διάσημες και κάνουν αποσπασματικά γυμναστικές και μεθόδους που ελάχιστα τις ωφελούν.

Ακολουθώντας μόδες όμως δεν γίνεται σωστή δουλειά ούτε επικεντρώνεται η γυναίκα στο στόχο της που είναι πιο αδύνατο και γερό σώμα.

Εκτός αυτού άλλωστε, συμβαίνουν και πολλοί τραυματισμοί που θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν επέλεγαν να απευθυνθούν σε επαγγελματία.

ΠΗΓΗ: Shona Vertue- Flying Start campaign for National Fitness Day

Σχετικά Άρθρα