ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποκτήσουν κοιλιακούς οι γυναίκες;

07 Φεβρουαρίου 2023, 10:00

images

Οι κοιλιακοί αποτελούν μέρος του βασικού κορμού μαζί με τους γλουτούς και τους μύες της πλάτης σας. Όλοι αυτοί οι μύες συνεργάζονται για να στηρίξουν τη σπονδυλική στήλη και να παρέχουν σταθερότητα στη λεκάνη. Η κοιλιά αποτελείται από τέσσερις διαφορετικές ομάδες μυών που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος και στα πλάγια του σώματός.

Το ερώτημα του πόσο χρόνο χρειάζονται οι γυναίκες για να αποκτήσουν κοιλιακούς εμφανίζεται πολύ συχνά μεταξύ των ανθρώπων που  αθλούνται. Ο χρόνος που χρειάζεται ειδικά μία γυναίκα για να αποκτήσει κοιλιακούς, θα εξαρτηθεί από ορισμένους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του υπάρχοντος ποσοστού σωματικού λίπους.

1. Σωματικό λίπος πάνω από 32%

Εάν το ποσοστό σωματικού λίπους σας είναι πάνω από 32%, είναι πιθανό ότι θα χρειαστούν μεταξύ 1-2 χρόνια ειδικής προπόνησης φυσικής κατάστασης για να κάψετε το λίπος και να φανούν οι κοιλιακοί σας. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με έναν προσωπικό γυμναστή ή ένα διαδικτυακό πρόγραμμα προπόνησης φυσικής κατάστασης, που μπορεί να σας βοηθήσει με το πρόγραμμα διατροφής και άσκησης που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε ότι θα χάσετε βάρος με υγιή και βιώσιμο τρόπο.

2. Σωματικό λίπος 25%-31%

Εάν έχετε μια μέση ποσότητα λίπους, τότε θα χρειαστούν περίπου 6 μήνες έως 1 έτος καύσης λίπους και προπόνησης για να δείτε τους κοιλιακούς σας. Καλό θα ήταν να εστιάσετε σε μια δίαιτα μείωσης θερμίδων, με στόχο να χάνετε περίπου 1-2% του σωματικού σας λίπους ανά μήνα. Είναι σημαντικό να μην βιάζεστε, αλλά να επικεντρωθείτε στην απώλεια βάρους με υγιεινό τρόπο.

3. Σωματικό λίπος 20%-25%

Εάν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, οι κοιλιακοί σας θα αρχίσουν να φαίνονται εντός 3-6 μηνών από τότε που θα ξεκινήσετε να προσέχετε τη διατροφή σας και να ασκείστε.

Ωστόσο, θα εξακολουθείτε να χρειάζεστε ένα ισχυρό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης που θα μπορείτε να διατηρείτε με συνέπεια. Εστιάστε σε ασκήσεις καρδιαγγειακής άσκησης, σωματικού και ελεύθερου βάρους για να χτίσετε μύες και να κάψετε το λίπος για να αποκαλύψετε τους κοιλιακούς σας.


Σχετικά Άρθρα