ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ποια είναι τελικά η καλύτερη άσκηση;

22 Δεκεμβρίου 2022, 10:00

images

Το ερώτημα είναι κοινό για τους περισσότερους και μάλιστα αποτελεί αντικείμενο διαφωνιών σε παρέες: Είναι καλύτερη η κολύμβηση, το περπάτημα, το τένις, τα ομαδικά αθλήματα ή τα βάρη στο γυμναστήριο;

Η απάντηση είναι κοινή από όλους τους ειδικούς εκγύμνασης: Η καλύτερη άσκηση έχει ποικιλία, περιοδικότητα και σωστή διάρκεια.

Αυτό σημαίνει ότι είναι άλλοτε αεροβική, άλλοτε αναερόβια, άλλοτε σε εσωτερικό κι άλλοτε σε εξωτερικό χώρο αλλά πάντως γίνεται τουλάχιστον επί μισή ώρα 4-5 φορές την εβδομάδα και είναι σχεδιασμένη για τις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά.

Αξίζει λοιπόν τον κόπο να ζητήσουμε έστω για μία φορά τη συμβουλή γυμναστή που θα λάβει υπόψη την ηλικία και το φύλο μας, τη φυσική μας κατάσταση, τα επιμέρους προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε αλλά και κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες της ζωής μας για να μάς δώσει τις ανάλογες συμβουλές.

Σε γενικές γραμμές, αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι δεν πρέπει να αφήνουμε ανεκμετάλλευτη καμία ευκαιρία για κίνηση. Να ανεβαίνουμε με τα πόδια τους ορόφους και να αποφεύγουμε τον ανελκυστήρα. Να πηγαίνουμε με τα πόδια σε κάποιες εργασίες και να αποφύγουμε να βρισκόμαστε όλη μέρα πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου μας. Να κάνουμε κηπουρικές και οικιακές εργασίες. 

Να αγαπάμε τους μακρινούς περιπάτους. Να μην αρνιόμαστε την κολύμβηση, την ποδηλασία κι άλλες φυσικές δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε χωρίς να μάς στοιχίζουν το παραμικρό.

Όσο περισσότερο και συχνότερα κινούμαστε, τόσο το καλύτερο.


Σχετικά Άρθρα