ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πίσω στο γυμναστήριo μετά από καραντίνες, υπερφαγία και... τεμπελιά

03 Ιανουαρίου 2022, 10:00

images

Με το κλείσιμο των γυμναστηρίων κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, τις ενδιάμεσες διακοπές, και την εργασία από το σπίτι, η προσπάθεια να διατηρήσουμε κάποιου είδους ρουτίνα στην άσκηση δεν είναι εύκολο επίτευγμα...

Όταν το κίνητρο εξαντλείται, είναι εύκολο μια μέρα ξεκούρασης να μετατραπεί σε ...εβδομάδα ξεκούρασης και πριν το καταλάβουμε, έχουμε χάσει κάθε είδους σχέση με τη φυσική μας κατάσταση. Για να επανέλθουμε σε καλό δρόμο, ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για το πώς να ξαναβάλουμε την άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα, μετά από μια μεγάλη παύση.

Καθορίστε τις προσδοκίες σας

Η απουσία από την άσκηση σημαίνει ότι σίγουρα θα έχετε κάνει μερικά βήματα πίσω όσον αφορά την πρόοδο. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιστρέψετε ποτέ στο ίδιο επίπεδο ή θα το ξεπεράσετε, απλώς ότι μπορείτε να ξεκινήσετε με χαμηλότερο βάρος ή μικρότερο χρόνο τρεξίματος από ό,τι πριν από το διάλειμμά σας. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Η υπομονή είναι το κλειδί

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι όσο αργή κι αν είναι η πρόοδος, βαδίζετε προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να προσπαθήσετε απλώς να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε, το να κάνετε πάρα πολλά, πολύ σύντομα, είναι πιθανό να οδηγήσει σε τραυματισμό, αναγκάζοντάς σας να αφιερώσετε ακόμα περισσότερο χρόνο.

Προετοιμαστείτε για κάποια σοβαρή ετεροχρονισμένη εμφάνιση μυϊκών πόνων

Κάποιο επίπεδο πόνου είναι ένα καλό σημάδι, καθώς εμφανίζεται ως αποτέλεσμα των μυών σας να εργάζονται για να επιδιορθωθούν και, ως εκ τούτου, σημαίνει "οικοδόμηση" μυών. Ωστόσο, ο πολύς πόνος είναι αντιπαραγωγικός, καθώς μπορεί να παραλείψετε μερικές προπονήσεις λόγω της ενόχλησης.

Ακολουθούν τρόποι για να μειώσετε τον χρόνο ανάκτησης και τον κίνδυνο εμφάνισης μυϊκών πόνων:

-Κάντε διατάσεις (τεντώματα).

-Βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας λαμβάνει αρκετή πρωτεΐνη, μια ζωτική θρεπτική ουσία για την αποκατάσταση των μυών.

-Κάντε ένα ζεστό μπάνιο. Το ζεστό νερό θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των σημάτων έντασης και πόνου και θα αυξήσει την κυκλοφορία.

Θέστε στόχους

Το να έχετε έναν στόχο προς τον οποίο θα εργαστείτε θα μπορούσε να είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεστε για να παρακινήσετε τον εαυτό σας να τον επιστρέψει.

Γυμναστείτε με έναν φίλο ή με το ταίρι σας

Το να έχετε ένα άλλο άτομο να σας «ελέγχει» σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να τηρείτε μια ρουτίνα. Παράλληλα, η κοινωνική πτυχή της εκγύμνασης με φίλους θα σάς δώσει μεγαλύτερη ώθηση για ψυχική ευεξία!

Σχετικά Άρθρα