ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι μισοί Βρετανοί άνω των 55 πιστεύουν ότι η άσκηση δεν είναι απαραίτητη

11 Δεκεμβρίου 2019, 05:25

images

Και δεν είναι οι μόνοι! Πολλοί άνθρωποι προηγούμενων γενεών σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο δεν έχουν καταφέρει να εμπεδώσουν ότι η καθιστική ζωή μας αφαιρεί χρόνια!

To Nuffield Health, η μεγαλύτερη μη κερδοσκοπική οργάνωση δημόσιας υγείας στη Μεγάλη Βρετανία, έκανε μία έρευνα μεταξύ 2000 ανδρών και γυναικών άνω των 55 ετών για να φανούν οι απόψεις της ηλικιακής αυτής ομάδας για την αξία της εκγύμνασης.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 48% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η άσκηση δεν είναι καθόλου σημαντική για την καλή υγεία, ούτε βοηθά καθόλου στην διατήρηση γερών οστών καθώς περνούν τα χρόνια.

Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων στην συγκεκριμένη μελέτη βάζουν τώρα σε δίλημμα τους επιστήμονες καθώς δημοσιεύονται συνεχώς έρευνες που αποδεικνύουν την αξία της εκγύμνασης καθώς μεγαλώνουμε. Παρόλα αυτά μορφωμένοι άνθρωποι που ζουν σε πολιτισμένες χώρες όπως είναι η Βρετανία, δεν δείχνουν να επηρεάζονται θετικά.

Αντιθέτως, το 10% από αυτούς που θεωρούν ότι δεν πρέπει να πηγαίνουν γυμναστήριο, δήλωσε ότι φοβάται μην πάθει τραυματισμούς. Δηλαδή αντί να θεωρούν ότι το γυμναστήριο θα τους κάνει καλό, φοβούνται ότι θα τους βλάψει κιόλας!

Απογοητευτικά είναι εξάλλου τα στοιχεία και για αυτούς άνω των 55 που δήλωσαν ότι πηγαίνουν τακτικά σε γυμναστήριο. Ο πρώτος λόγος που το κάνουν δεν είναι επειδή θεωρούν ότι έτσι θα ωφεληθεί η υγεία τους αλλά επειδή κάνουν γνωριμίες και κοινωνικοποιούνται. Δηλαδή επί της ουσίας ούτε αυτοί έχουν πειστεί για την αξία της εκγύμνασης σε όλες τις ηλικίες αλλά ειδικά μετά τα 55 έτη.

Χρειάζεται ως εκ τούτου, πολλή δουλειά εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων στη δημόσια υγεία ώστε να καταλάβει ο κόσμος γιατί και πόσο πρέπει να γυμνάζεται. Τελευταίες μελέτες έχουν δείξει άλλωστε ότι η άσκηση μας χαρίζει γύρω στα πέντε χρόνια ζωής!

Σχετικά Άρθρα