ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι 10 πιο διάσημες στάσεις γιόγκα

18 Μαρτίου 2022, 16:00

images

Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει, είναι σημαντικό να κάνετε τις στάσεις της γιόγκα στις οποίες δεν είστε «καλοί». Κάνοντας αυτές τις στάσεις συνήθως εντοπίζετε τις αδυναμίες σας και έτσι μπορείτε να αποφύγετε τους τραυματισμούς, εξασκώντας το σώμα σας. Όλα αυτά εφόσον ευθύς εξ αρχής κάνετε γιόγκα!

Τα δεδομένα αναζήτησης Google που συνέλεξε η Delamere, μια ιδιωτική κλινική αποκατάστασης στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκάλυψαν τις 10 πιο δημοφιλείς στάσεις γιόγκα. Τα αποτελέσματα παρέχουν μια λίστα με στάσεις γιόγκα που μπορεί να αξίζει να εξασκείτε τακτικά για τα οφέλη τους, καθώς και μόνο για διασκέδαση και χαλάρωση.

Εδώ είναι οι 10 πιο δημοφιλείς στάσεις γιόγκα:

Η στάση του σκύλου. Ενδυναμώνει και ανοίγει αποτελεσματικά τα χέρια, τους ώμους και την πλάτη σας επειδή αντέχετε βάρος στα χέρια σας. Σε αυτή τη στάση, τα οστά των μηρών σας ριζώνουν στις υποδοχές του ισχίου τους σε βαθύ επίπεδο.

Η στάση του περιστεριού. Βοηθά στην ελαχιστοποίηση της ροπής στο γόνατό σας κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων, γεγονός που ανακουφίζει από τον πόνο στο γόνατο και, παράλληλα, προσφέρει μεγάλη σταθερότητα.

Πλαϊνή σανίδα. Η πλαϊνή σανίδα ενισχύει τη δύναμη στους πλαϊνούς κοιλιακούς και στα χέρια σας, ενώ σας βοηθά να παραμένετε συγκεντρωμένοι και να εστιάζετε στην αναπνοή σας.

Η κόμπρα. Αυτή η στάση "ανοίγει" και ενδυναμώνει  το στήθος, τους ώμους και το πάνω μέρος της πλάτης.

Η στάση του πολεμιστή. Η στάση αυτή δυναμώνει τα πόδια, τους γοφούς και τα χέρια σας, και τεντώνει τους εσωτερικούς μηρούς σας. Αυτή η στάση είναι ζωτικής σημασίας για να εξασκηθείτε σωστά για να προχωρήσετε, επειδή είναι το σημείο εκκίνησης για όλες σχεδόν τις άλλες στάσεις.

Η στάση του παιδιού. Αν χρειάζεστε μία  ανάσα ή απλώς μια στιγμή για να συγκεντρωθείτε, είναι πολύ χαλαρωτική. Είναι επίσης μια καλή θέση για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το κάτω μέρος της πλάτης σας.

Γέφυρα. Η γέφυρα ανοίγει τους ώμους, το στήθος και το πάνω μέρος της πλάτης σας. Ενδυναμώνει, επίσης, τους μηρούς, τους μηριαίους και τους γλουτούς σας καθώς τα χρησιμοποιείτε όλα για να σηκώσετε τους γοφούς σας.

Η στάση της  βάρκας. Η στάση αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμη για καλοσχηματισμένους κοιλιακούς.

Η στάση του δελφινιού. Ενισχύει ιδιαίτερα τους τετρακέφαλους μύες, τα χέρια και τα πόδια.

Η στάση του κορακιού. Αυξάνει σημαντικά τη συγκέντρωση και την ισορροπία, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει τα χέρια.


Σχετικά Άρθρα