ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γεμάτα τα γυμναστήρια της Βρετανίας από χθες

03 Δεκεμβρίου 2020, 10:00

images

Η Βρετανία βγήκε χθες από lockdown διάρκειας ενός μήνα και επέβαλε ένα σύστημα τριών βαθμίδων περιορισμών ανά περιοχή με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Μεταξύ των καταστημάτων που άνοιξαν ήταν τα γυμναστήρια που γέμισαν από την πρώτη μέρα...

Μέχρι τον Φεβρουάριο τίθεται σε ισχύ ένα σύστημα τριών επιπέδων, σύμφωνα με το οποίο επιβάλλονται τοπικοί περιορισμοί ανάλογα με τη σοβαρότητα της τοπικής επιδημίας... «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να δεχθούμε ότι δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο» σε φάση ανάπτυξης, κάτι που θα επιτρέψει την επιστροφή στην κανονικότητα, εξήγησε ο Μπόρις Τζόνσον την Τρίτη μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων. Και συνέχισε σημειώνοντας: «Μέχρι τότε δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαλαρώσουμε, κυρίως στη διάρκεια των κρύων μηνών του χειμώνα». 

Πλέον σε όλη την Αγγλία μπορούν να ανοίξουν και πάλι όλα τα "μη απαραίτητα καταστήματα" (πχ μαγαζιά με ρούχα), προς μεγάλη χαρά των επαγγελματιών λιανικού εμπορίου ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Επίσης  άνοιξαν τα γυμναστήρια, ενώ μπορούν να γίνονται θρησκευτικές λειτουργίες με κόσμο και γάμοι σε εκκλησίες και δημαρχεία.

Πλην όμως δεν είναι λίγοι οι επιδημιολόγοι εντός και εκτός Βρετανίας που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την τολμηρή αυτή απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης - που δεν είναι η πρώτη- καθώς το ιικό φορτίο στις πόλεις είναι μεγάλο και δεν αργεί η κατάσταση να ξεφύγει πλήρως από τα όρια. Κάτι που όλοι απευχόμαστε βέβαια και πολύ περισσότερο οι ίδιοι οι Βρετανοί. 

Πάντως οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων "τρίβουν τα χέρια τους" καθώς οι χώροι τους γέμισαν από την πρώτη μέρα με μεγάλους και μικρούς που έχουν ανάγκη από κίνηση για να ...ξεμουδιάσουν! Γεγονός αναμενόμενο και θετικό καθώς η ακινησία κάνει κακό τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική υγεία. Αρκεί να τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα απόστασης και υγιεινής!

Σχετικά Άρθρα