ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Απώλεια κιλών και σύσφιξη μόνο με λίγα βήματα παραπάνω

05 Οκτωβρίου 2021, 16:00

images

Έρευνες αποκαλύπτουν ότι όταν περπατάμε μια ώρα ημερησίως με γοργό ρυθμό, κατορθώνουμε να χάσουμε βάρος, αλλά μέσα σε βάθος χρόνου... Έρευνα σε έντεκα ελαφρώς υπέρβαρες γυναίκες που δημοσιεύθηκε στην American Journal of Sports Medicine έδειξε ότι οι γυναίκες αυτές έχασαν κατά μέσο όρο 7,7 κιλά ή το 10% του αρχικού τους βάρους μετά από έξι μήνες καθημερινού περπατήματος με ζωηρό ρυθμό που σταδιακά έφτασε να διαρκεί μια ώρα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι διαφορές στην απώλεια βάρους άρχισαν να γίνονται αντιληπτές αφού οι γυναίκες περπατούσαν επί τουλάχιστον μισή ώρα κάθε φορά.

Επίσης σε άλλη έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες με πρόβλημα σοβαρής παχυσαρκίας οι οποίες περπατούσαν τρεις μέρες την εβδομάδα επί 50-70 λεπτά κάθε φορά, έχασαν περίπου 2,7 κιλά σε μια περίοδο δώδεκα εβδομάδων συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν περπατούσαν.

Το αδυνάτισμα αυτό έγινε χωρίς καθόλου περιορισμό της τροφής αλλά μόνο με το περπάτημα. Οι ειδικοί τονίζουν ότι, όπως είναι φυσικό, για καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την απώλεια βάρους, το καθημερινό περπάτημα θα πρέπει να συνδυάζεται με διατροφή ποιοτική σε περιεχόμενο και φτωχή σε ποσότητα.

Σχετικά Άρθρα