ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι δίαιτες που δεν πρέπει να κάνουμε το καλοκαίρι

07 Αυγούστου 2021, 09:00

images

Προσπαθούμε να αδυνατίσουμε ή να διατηρήσουμε το βάρος μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που κατά τεκμήριο κυκλοφορούμε με πιο ελαφρά ρούχα τα οποία δεν κρύβουν τις ατέλειες. Με σύμμαχο τις υψηλές θερμοκρασίες λοιπόν, κάνουμε διατροφικά λάθη που θα τα πληρώσουμε πολύ σύντομα...

Λάθος πρώτο: Τρώμε μόνο φρούτα και λαχανικά.

Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει καθημερινή ανάγκη και από πρωτεΐνες και από λίπος. Αν λοιπόν επί σειρά ημερών δεν τρώμε ζωικές ή φυτικές πρωτεΐνες, τότε ίσως να χάσουμε βάρος -αν καταναλώνουμε μόνο λίγα φρούτα την ημέρα- αλλά θα χάσουμε και μυική μάζα και αυτό θα μεταφραστεί πολύ σύντομα σε αύξηση του ποσοστού λίπους στο σώμα μας.

Λάθος δεύτερο: Πίνουμε πολύ καφέ και ελάχιστο νερό.

Όλη μέρα στην παραλία καταναλώνουμε παγωμένο καφέ και το μπουκαλάκι με το νερό παραμένει γεμάτο δίπλα μας... Ο καφές όμως είναι διουρητικός. Όχι μόνο δεν ενυδατώνει τον οργανισμό, αλλά του στερεί υγρά. Πρέπει λοιπόν για κάθε καφέ που ήπιαμε, να πιούμε και δύο ποτήρια νερό. Αλλιώς η αφυδάτωση θα μάς κάνει κακό σε διάφορα επίπεδα, μεταξύ αυτών και την επιβράδυνση του μεταβολισμού μας.

Λάθος τρίτο: Λέμε ότι τρώμε κάθε μέρα ψάρι αλλά στην πραγματικότητα τρώμε θαλασσινά.

Πηγαίνουμε συχνότερα σε ψαροταβέρνες και προσπαθούμε να κάνουμε "πιο υγιεινή" διατροφή τρώγοντας ψάρια με σαλάτα. Αλλά τρώμε πραγματικά ψάρια; Διότι το καλαμάρι, το χταπόδι, τα όστρακα και οι γαρίδες δεν είναι ψάρια. Είναι θαλασσινά! Κι ενώ τα ψάρια έχουν ελάχιστα λιπαρά, τα θαλασσινά έχουν αρκετά με αποτέλεσμα κάποια να ανεβάζουν την χοληστερίνη αν τα τρώμε συχνά.

Προσοχή λοιπόν στις διατροφικές συνήθειες του καλοκαιριού διότι οι διακοπές θα περάσουν γρήγορα αλλά τα περιττά κιλά και τα προβλήματα υγείας θα παραμείνουν αρκετό καιρό.

Σχετικά Άρθρα