ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τον Σεπτέμβριο επίσημη ανακοίνωση για ένταξη ΤΑΕΠ Απολλώνειου στο ΓεΣΥ

23 Μαΐου 2023, 15:00

images

Δεν θα βγάλει επίσημη ανακοίνωση ο ΟΑΥ πριν τον Σεπτέμβριο αναφορικά με την ένταξη του ΤΑΕΠ του Απολλώνειου Νοσοκομείου στη Λευκωσία, παρά μόνο όταν πλησιάσει η δεδομένη στιγμή.

Η ένταξη του ΤΑΕΠ του Απολλώνειου στο ΓεΣΥ έχει αποφασιστεί, με τους εμπλεκόμενους φορείς να ανταλλάζουν διευκρινίσεις όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας ένταξης, αλλά και του νέου τρόπου αμοιβής των νοσηλευτηρίων.

Ο διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, ανέφερε στο YgeiaWatch ότι δεν έχει υπογραφεί κάποιο συμβόλαιο ακόμα ανάμεσα στους δύο φορείς, καθώς υπάρχουν κάποια διαδικαστικά θέματα, αλλά είναι βέβαιο ότι το Απολλώνειο θα ενταχθεί στο ΓεΣΥ.

Όπως δήλωσε, «επειδή θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο θα περιμένουμε να πλησιάσει ο καιρός και θα βγάλουμε ανακοίνωση ότι ξεκινά η έναρξη παροχής υπηρεσιών του ΤΑΕΠ του Απολλώνειου νοσοκομείου».

Όσον αφορά τον νέο τρόπο αμοιβής των νοσηλευτηρίων που βρίσκονται εντός ΓεΣΥ, ο ΟΑΥ έχει αποστείλει το τελευταίο προσχέδιο στα νοσηλευτήρια για να τα ενημερώσει για τις αλλαγές που έχουν γίνει.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο ΟΑΥ έχει δεχθεί κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με αυτό, τις οποίες εξετάζει ώστε να τις εντάξει μέσα στο μοντέλο του νέου τρόπου αμοιβής.

Λειτουργία ΤΑΕΠ με προδιαγραφές ΟΑΥ

Ο πρόεδρος του ΟΑΥ, Σταύρος Μιχαήλ, σε δηλώσεις του στο YgeiaWatch, ανέφερε ότι η  ετοιμασία για την ένταξη του ΤΑΕΠ στο ΓεΣΥ μπορεί να χρειαστεί δύο ή  τρεις μήνες.

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαήλ, μπορεί να χρειαστεί χρονικό  περιθώριο μέχρι τον Σεπτέμβριο, γιατί τώρα το ΤΑΕΠ του Απολλώνειου δεν  λειτουργεί με βάση τα κριτήρια του ΟΑΥ και τις υποχρεώσεις που πρέπει  να έχει για να αποζημιώνεται από τον Οργανισμό.

Δηλαδή, χρειάζεται κατάλληλες υποδομές, στελέχωση, να βρεθούν οι κατάλληλοι γιατροί που θα αναλάβουν τις βάρδιες κλπ.

«Έχουμε  κριτήρια, προϋποθέσεις, πόσοι γιατροί πρέπει να είναι, ποιοι πρέπει να  είναι συνέχεια εκεί, πόσα κρεβάτια πρέπει να διαθέτει. Όλα αυτά  συζητήθηκαν, πρέπει να τα εφαρμόσει και μετά να αρχίσει να πληρώνεται  από εμάς», εξήγησε.

Πρόσθεσε ότι «μπορεί να χρειαστεί ένας μικρός  επιπρόσθετος χώρος να τον διαμορφώσουμε. Αντιλαμβάνεστε ένα Τμήμα  Επειγόντων Περιστατικών έχει συγκεκριμένους χώρους που χρειάζεται,  συγκεκριμένα μηχανήματα και η στελέχωση να είναι με βάση κάποια  πρότυπα».

Της Ουρανίας Στυλιανού



Σχετικά Άρθρα