ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εμβολιαστική εκστρατεία για την ευλογιά των πιθήκων στην Ιταλία

09 Αυγούστου 2022, 18:00

images

Η Ιταλία ξεκίνησε χθες εμβολιαστική εκστρατεία κατά της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων έχουν ήδη αυξηθεί σημαντικά στη χώρα αυτή.

Η Ιταλία έχει καταγράψει 545 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της και η εμβολιαστική της εκστρατεία ξεκίνησε ένα μήνα αργότερα από άλλες χώρες που έχουν καταγράψει αυξανόμενους αριθμούς περιστατικών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ισπανίας.

Οι πρώτες δόσεις θα χορηγηθούν στο νοσοκομείο Spallanzani της Ρώμης. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, έχουν ήδη οριστεί τα 200 άτομα που εμβολιάζονται από χθες, ενώ έχουν κατατεθεί 600 αιτήματα για ραντεβού. Την Πέμπτη, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στο Μιλάνο.

Τον Ιούλιο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την ευλογιά των πιθήκων κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα, το ανώτατο επίπεδο συναγερμού. Μετά την κίνηση του ΠΟΥ, οι ΗΠΑ –όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως– επίσης κήρυξαν την ευλογιά των πιθήκων κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία στις 4 Αυγούστου.

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανέφερε ότι οι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνδρες καθώς και οι διεμφυλικοί που είχαν πρόσφατα σεξουαλική επαφή με πολλούς συντρόφους ή είχαν πρόσφατα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα θα μπορούν πρώτοι να λάβουν το εμβόλιο. Παράλληλα, θα μπορεί να εμβολιαστεί το προσωπικό των νοσοκομείων που έρχεται σε επαφή με κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων.

Το πρώτο κρούσμα στην Ιταλία καταγράφηκε στις 20 Μαΐου του 2022. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σχεδιασμός για μαζικό εμβολιασμό.

Σχετικά Άρθρα