ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το σεξ και η ερωτική επιθυμία επηρεάζονται άμεσα από την σχέση του ζευγαριού

24 Ιουνίου 2021, 18:00

images

Η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία σχετίζεται συχνά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ζευγάρι στη σχέση του και όχι με ορμονικά και άλλα παρόμοια θέματα... Έρευνες έχουν εντοπίσει σαφή σχέση μεταξύ της σεξουαλικής ικανοποίησης και της ικανοποίησης από την σχέση, γεγονός που αποδεικνύει ότι εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τον σύντροφό σας, πιθανότατα δεν θα είστε πολύ ευχαριστημένοι ούτε από τη σεξουαλική σας ζωή.

Όταν λοιπόν οι σύντροφοι δεν ενδιαφέρονται για το σεξ, είναι πιθανό να υπάρχουν προβλήματα στη μεταξύ τους σχέση που εκδηλώνονται με έλλειψη επιθυμίας. Το σημαντικό εδώ είναι ως εκ τούτου να επικεντρωθούμε στην ποιότητα της σχέσης και όχι στην ποιότητα ή την ποσότητα του σεξ. 

Κι αυτό δεν αφορά μόνο τις γυναίκες που παραδοσιακά θεωρούνται πιο εγκεφαλικές. Αφορά και τους άνδρες που εμφανίζουν επίσης μειωμένη σεξουαλική επιθυμία όταν η σχέση με τη σύντροφό τους έχει πάρει τον κατήφορο...

Οι έρευνες δείχνουν ότι δεν είναι όλοι οι άνδρες ρεαλιστές και ανεπηρέαστοι από το συναίσθημα στο σεξ, κι ούτε το έχουν όλοι συνεχώς στο μυαλό τους παρά την κακή περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Τέλος, στις μακροχρόνιες σχέσεις είναι οι άνδρες πολλές φορές που σταματούν πρώτοι να θέλουν το σεξ κι όχι οι γυναίκες, όπως συνηθίζεται να πιστεύουμε.

Αλλά οι άνθρωποι γενικά τείνουν να απολαμβάνουν το σεξ μόλις αρχίσουν να το κάνουν, ακόμα κι αν δεν είχαν αρχικά τη διάθεση. Κι αυτό θεωρούν οι ειδικοί σεξολόγοι σημαντικό παράγοντα για να βοηθήσουμε την ερωτική μας σχέση. Δηλαδή στην αρχή να μιλάμε για τα προσωπικά μας και να βελτιώνουμε την επικοινωνία στη σχέση μας, και στην συνέχεια να προσπαθούμε να "θελήσουμε" την επαφή με τον σύντροφό μας ακόμα κι αν αυτό δείχνει αρχικά απίθανο...

Όπως επισημαίνουν ερευνητές, αρκετοί βρίσκουν τη διάθεση για σεξ μετά από σκέψη και οπωσδήποτε όχι αυθόρμητα. Κι αυτό είναι γνωστό ως ανταποκρινόμενη επιθυμία, δηλαδή ως την επιθυμία που έρχεται στο άτομο επειδή προσπαθεί να την έχει, ή επειδή του την προκάλεσε με υπομονή το ταίρι του.

ΠΗΓΗ 

mindbodygreen.com


Σχετικά Άρθρα