ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στο πνεύμα της Ανάστασης ακόμα και για θέματα σεξ ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

07 Απριλίου 2023, 18:00

images

Ο Πάπας Φραγκίσκος ρωτήθηκε σε εκδήλωση από νεαρούς για θέματα που αφορούν το σεξ εκτός γάμου, την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, αλλά και τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης εντός της Καθολικής Εκκλησίας που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας. Και ο Ποντίφικας εμφανίστηκε διαλλακτικός και ανοιχτός να συζητήσει τα πάντα.

«Το σεξ είναι ένα από τα όμορφα πράγματα που έχει δώσει ο Θεός στον άνθρωπο», είπε στο σχετικό ντοκιμαντέρ και συνέχισε: ″Το να εκφράζεσαι σεξουαλικά είναι πλούτος. Οπότε, οτιδήποτε μειώνει την πραγματική σεξουαλική έκφραση, σε μειώνει και εξαντλεί αυτόν τον πλούτο”, τασσόμενος προφανώς αντίθετος στον αυνανισμό.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε επίσης κατηγορηματικά ότι τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτα από την Καθολική Εκκλησία. ″Όλοι οι άνθρωποι είναι παιδιά του Θεού, όλοι οι άνθρωποι. Ο Θεός δεν απορρίπτει κανέναν, ο Θεός είναι πατέρας. Και δεν έχω το δικαίωμα να διώξω κανέναν από την Εκκλησία”, είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την άμβλωση, ο Πάπας σημείωσε ότι οι ιερείς πρέπει να είναι «ελεήμονες» προς τις γυναίκες που έχουν διακόψει μια εγκυμοσύνη, αλλά είπε ότι η πρακτική παραμένει απαράδεκτη για την Εκκλησία.

″Είναι καλό να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Άλλο είναι να συνοδεύεις το άτομο που έκανε μια έκτρωση και άλλο να δικαιολογείς την πράξη”, δήλωσε.

Τις δηλώσεις του Πάπα δημοσίευσε η L’Osservatore Romano, η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού, η οποία περιέγραψε τη συνομιλία του με τους νέους ως «ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο».

Σχετικά Άρθρα