ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξισμός και ανισότητα χαλούν τις σχέσεις και το σεξ

17 Δεκεμβρίου 2019, 19:00

images

΄Έρευνα του Global Gender Gap Report δείχνει ότι η ισότητα παλινδρομεί με αποτέλεσμα παρά τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης, να παρουσιάζονται πολλά προβλήματα.

Ο σεξισμός δεν έχει χρώμα και φύλο αλλά συνήθως εξασκείται από άνδρες προς τις γυναίκες και μάλιστα σε όλους τους χώρους. Στην πολιτική, την επιστήμη, τους διάφορους εργασιακούς χώρους, το επιχειρείν, την τέχνη, την εκπαίδευση και φυσικά τα ΜΜΕ, την μόδα και τη διαφήμιση υπάρχουν πολλά "συμπτώματα" παρακμής και σεξισμού που εμποδίζουν την κοινωνία να πάει μπροστά.

Ο σεξισμός εμφανίζεται συνήθως με τις εξής εκδηλώσεις και απόψεις:

Οι γυναίκες δεν αποδίδουν στην εργασία όσο οι άνδρες κι άρα δεν τους προτείνονται διευθυντικές θέσεις το ίδιο συχνά ούτε παίρνουν το ίδιο υψηλούς μισθούς.

Οι γυναίκες δεν έχουν δυνατότητες εξέλιξης στις θετικές επιστήμες επειδή τους ταιριάζουν καλύτερα οι ανθρωπιστικές σπουδές και τα φιλολογικά.

Οι γυναίκες πρέπει να έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις, τέλειο δέρμα, άψογο περπάτημα, μακριά μαλλιά, και γενικά να ανταποκρίνονται σε πρότυπα.

Οι γυναίκες πρέπει να είναι γλυκές και υπομονετικές και οι άνδρες επιθετικοί και ανυπόμονοι.

Τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης είναι άσχημα για άνδρες και γυναίκες. Συγκεκριμένα:

Ως αποτέλεσμα του σεξισμού τα δύο φύλα βρίσκονται σε αντιπαράθεση και δεν χαίρονται τις σχέσεις μεταξύ τους.

Το σεξ είναι κακό ή ανύπαρκτο καθώς οι μεν γυναίκες δεν νιώθουν επιθυμία για έναν άνδρα που τις υποτιμά, οι δε άνδρες δεν θέλουν μια γυναίκα που τους "ευνουχίζει".

Η μόνη "θεραπεία" είναι η παιδεία, η ενημέρωση και η αυτογνωσία που θα οδηγήσει σε υγιείς σκέψεις και πρακτικές σε ό,τι αφορά τις σχέσεις των δύο φύλων και τις προσδοκίες που έχουμε οι μεν από τους δε.


Σχετικά Άρθρα