ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες απειλούν τη σεξουαλική μας υγεία

03 Ιανουαρίου 2023, 18:00

images

Θα μπορούσε να είναι ένα αστείο της εποχής αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια και δεν αφορά μόνο τα συγκεκριμένα γλυκύσματα αλλά ό,τι περιέχει ζάχαρη και το καταναλώνουμε επί σειρά ημερών σε μεγάλες ποσότητες...

Η ζάχαρη πλήττει πολλαπλά την υγεία και τη σεξουαλική μας ζωή... Πρώτα απ' όλα μάς παχαίνει με γοργούς ρυθμούς καθώς αποδίδει πολλές θερμίδες σε κάθε κουταλιά που βάζουμε στο στόμα μας. Είναι δε γνωστό ότι όταν βάζουμε περιττά κιλά, νιώθουμε βάρος, υπνηλία, έχουμε κακή εικόνα για το γυμνό μας σώμα και γενικά αποκτούμε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει ως "αντιερωτικά"...

Αλλά αυτό είναι το πιο... light κακό που μάς κάνει...

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να συμβεί όταν καταναλώνουμε ζάχαρη και απλούς υδατάνθρακες, όπως λευκό αλεύρι, πατάτες και ρύζι σε καθημερινή βάση και χωρίς ένα σωστό διατροφικό πλάνο.

Ο διαβήτης πλήττει το αγγειακό μας σύστημα σε όλη του την έκταση... Προβλήματα στα μάτια, την καρδιά αλλά και το πέος (κακή στύση) στους άνδρες, είναι πολύ συνηθισμένα σε ανθρώπους με διαβήτη και χρόνια, υπερβολική χρήση ζάχαρης.

Ας φάμε λοιπόν ένα γλυκό μία φορά την εβδομάδα, ας προσέχουμε τη ζάχαρη που βάζουμε καθημερινά στον καφέ μας κι ας τρώμε πίτες, αρτοσκευάσματα, πατάτες και ρύζι με πρόγραμμα, εναλλάσσοντάς τα με όσπρια, λαχανικά, κρέας και ψάρι ώστε να τρεφόμαστε ισορροπημένα.

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες πάλι του χρόνου με Υγεία!

Σχετικά Άρθρα