ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η έλλειψη σεξ κάνει τις γυναίκες πιο νευρικές

14 Απριλίου 2020, 18:05

images

Το σεξ είναι βασικός παράγοντας σωματικής και ψυχικής ευεξίας ειδικά για τα νέα άτομα αλλά και για όσους διανύουν τη μέση ηλικία... Έχει αποδειχτεί μάλιστα ότι η έλλειψή του δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα και εντάσεις στα ζευγάρια. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει όταν υπάρχει αλλά δεν είναι ικανοποιητικό, ειδικά για τις γυναίκες.

Το σώμα και ο ψυχισμός της γυναίκας, ειδικά πριν από την εμμηνόπαυση, στέλνει έντονα μηνύματα όταν λείπει ή δεν είναι ικανοποιητικό το σεξ. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν τα νεύρα και η κακή διάθεση.

Άλλωστε η μέση γυναίκα αντιλαμβάνεται την έλλειψη σεξουαλικής ζωής ως πλήγμα στη θηλυκή της υπόσταση, νιώθοντας ότι δεν είναι ωραία, ποθητή, ικανή να εμπνεύσει τον πόθο σ έναν άνδρα. Η πεποίθηση αυτή οδηγεί σαν αποτέλεσμα στη χαμηλή αυτοεκτίμηση, που οδηγεί με την σειρά της σε κατάθλιψη ή ένταση που εκφράζεται με φωνές και έλλειψη υπομονής.

Έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η έλλειψη σεξ επηρεάζει την γυναικεία ψυχολογία. Ο καθηγητής Ντέιβιντ Σπίγκελχαλτερ υποστηρίζει ότι «τα στατιστικά για τη σεξουαλική συμπεριφορά δείχνουν ότι στην ουσία η ευθύνη για την έλλειψη σεξ βαρύνει το στρες του σύγχρονου τρόπου ζωής και της επαφής με οθόνες όπως η τηλεόραση, που αποσπούν την προσοχή. Κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Οι σύγχρονες γυναίκες εργάζονται επίσης πιο σκληρά. Περίπου 67% των γυναικών ηλικίας 16 έως 64 ετών έχουν δουλειά και εργάζονται περίπου σαράντα ώρες την εβδομάδα.

Και ο Δρ Γκέοφ Χάκετ, πρώην πρόεδρος της βρετανικής εταιρείας σεξουαλικής ιατρικής, που πιστεύει ότι αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, το σεξ θα αποτελέσει «χαμένη τέχνη».

Σύμφωνα με τον Χάκετ, οι γυναίκες σήμερα είναι κουρασμένες. Επικεντρώνονται στα παιδιά. Μερικές εξουθενώνουν τον εαυτό τους στο γυμναστήριο, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τις ορμόνες και να καταστρέψει τις σεξουαλικές ορμές. Μια ενεργή σεξουαλική ζωή αντιθέτως κρατάει ενωμένο το ζευγάρι και χαρίζει μακροζωία».

Το αποτέλεσμα είναι πολλά νεύρα προς τον σύντροφό τους, αδυναμία να αντέξουν την παραμικρή δυσκολία, να ανεχθούν το παραμικρό λάθος. Οι σύντροφοι ως εκ τούτου πρέπει από κοινού να ...επιλαμβάνονται του ζητήματος ακόμα και όταν υπάρχει κούραση και άγχος για τις υποχρεώσεις της ημέρας. Το σεξ μακροπρόθεσμα θα κάνει καλό στην υγεία και την ψυχολογία της γυναίκας.

Σχετικά Άρθρα