ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ουλές από ακμή στο πρόσωπό μας;

21 Απριλίου 2021, 10:00

images

Η ακμή είναι από τα πιο κοινά δερματολογικά προβλήματα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων κάποια στιγμή στη ζωή τους θα εμφανίσουν σημάδια από ακμή. Εμφανίζεται κυρίως στην εφηβεία, μπορεί όμως να εμφανιστεί και σε ενήλικες, χωρίς ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα.

Αίτια εκδήλωσης της ακμής:

-ορμονικές διαταραχές

-άγχος

-κακή διατροφή

-κληρονομικότητα

-επιμόλυνση από βακτήρια

-φαρμακευτικές αγωγές

-χρήση λιπαρών καλλυντικών

-αλλεργίες.

Σίγουρα μία από τις πιο ενοχλητικές συνέπειες που μπορεί να αφήσει η ακμή είναι οι ουλές στο πρόσωπο ή και σε άλλα σημεία του σώματος όπου εμφανίζεται. Για την καλύτερη αντιμετώπισή τους προσφέρονται αρκετές μη επεμβατικές επιλογές, που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε αισθητά τα σημάδια της ακμής.

Τρόποι αντιμετώπισης:

Pixel Laser

H δράση του λέιζερ pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το λέιζερ pixel “χαρτογραφεί” την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν ένδειξη προβλήματος, όπως είναι οι ουλές από την ακμή. Ο περιβάλλον ιστός παραμένει ανέπαφος, η ανάρρωση είναι ταχύτατη, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που “χτυπά” η ακτίνα του λέιζερ pixel. Η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα.

Ενέσιμο υαλουρονικό

Το υαλουρονικό είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που χρησιμοποιείται για να γεμίσει το βάθος της ουλής δίνοντας άμεσα το αποτέλεσμα της διόρθωσης που επιθυμούμε. Πρόκειται για μία γρήγορη και ανώδυνη θεραπεία χωρίς παρενέργειες και τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα. Η μέθοδος του γεμίσματος των ουλών με υαλουρονικό, δεν μπορεί να εξαφανίσει τελείως μία ουλή, μπορεί όμως να τη βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι μια λύση που χρειάζεται επανάληψη κάθε 2 χρόνια περίπου.

Δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους

Η αντιμετώπιση ουλών ακμής με δερμοαπόξεση στοχεύει στην απολέπιση και απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας, λειαίνοντας την υφή του δέρματος και μειώνοντας το βάθος των ουλών ακμής. Ο συνολικός αριθμός των επαναλήψεων εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος και το μέγεθος του προβλήματος. Ένα από τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής είναι ότι δίνει στο δέρμα τα ίδια αποτελέσματα με το χημικό peeling, χωρίς όμως τις παρενέργειες αυτού, δηλαδή παροδικές δυσχρωμίες και αναγκαιότητα παραμονής στο σπίτι για αρκετό διάστημα.

Συνδυασμός θεραπειών

Τέλος μπορεί να γίνει συνδυασμός θεραπειών για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα ανάλογα τον ασθενή, τις επιθυμίες του αλλά και την κατάσταση του δέρματος.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον κ. Απόστολο Γαϊτάνη, πλαστικό χειρουργό, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, ιατρεία Αθήνα & Καλαμάτα, www.agaitanis.gr


Σχετικά Άρθρα