ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πλούσια μαλλιά φτιαγμένα σε εργαστήριο

30 Ιουνίου 2020, 17:00

images

Οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν ανθρώπινες τρίχες στο εργαστήριο και να τις εμφυτεύσουν στο δέρμα τρωκτικών. Κι αυτό θεωρείται από πολλούς το πρώτο βήμα για την πλήρη θεραπεία της τριχόπτωσης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature.

Τα οργανοειδή είναι κυτταρικές ομάδες που αναπτύχθηκαν στο εργαστήριο και σχεδιάστηκαν για να αποτελέσουν μοντέλα των πραγματικών οργάνων του ανθρώπινου σώματος. Στη μελέτη, το δημιούργημα ατό των επιστημόνων περιγράφεται ως το πρώτο τριχωτό οργανοειδές ανθρώπινου δέρματος που κατασκευάστηκε από πολυδύναμα βλαστοκύτταρα. Τα βλαστοκύτταρα ή βλαστικά ή γηγενή είναι τα βασικά αρχικά κύτταρα που υπάρχουν κατά τη διάρκεια των πρώτων σταδίων της εμβρυϊκής ανάπτυξης, και από τα οποία προέρχονται τελικά όλα τα υπόλοιπα.

Όπως έγινε γνωστό, για την ανάπτυξη του τριχωτού οργανοειδούς επικεφαλής της ομάδας ήταν ο Karl Koehler, Ph.D. από το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, και στη δημιουργία του συνέβαλε ο τελειόφοιτος του Πανεπιστημίου του Oregon, Benjamin Woodruff.

«Το δημιούργημα αυτό καθιστά εφικτή την παραγωγή ανθρώπινης τρίχας μέσω της επιστήμης χωρίς την εμπλοκή του ανθρώπου. Για πρώτη φορά, μπορέσαμε να έχουμε μια λίγο-πολύ απεριόριστη πηγή ανθρώπινων τριχοθυλακίων για να ερευνήσουμε», σημείωσε ο Δρ Woodruff.


Σχετικά Άρθρα