ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μάσκες ομορφιάς που μοιάζουν με συνταγές δροσερών πιάτων

22 Ιουλίου 2021, 16:00

images

Τι θα σκεφτόσασταν αν βλέπατε πάνω σε ένα τραπέζι κουζίνας αγγούρια, λεμόνια, γιαούρτι, ασπράδι αυγού, μέλι, μπανάνες και ντομάτες; σίγουρα ότι κάποιος ετοιμάζεται να μαγειρέψει! Ίσως να κάνατε λάθος, όμως, διότι με τα ίδια υλικά παρασκευάζονται μάσκες καθαρισμού και τόνωσης της επιδερμίδας...

Αν θέλετε να τονώσετε την επιδερμίδα σας αποφεύγοντας τα χημικά προϊόντα και κάνοντας οικονομία, ανοίξτε το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας και αναζητήστε τα υλικά που σάς παρουσιάζουμε πιο κάτω...

Το ασπράδι αυγού, αν το ανακατέψετε με λίγες σταγόνες λεμόνι και το απλώσετε πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου, όταν στεγνώσει και αφαιρεθεί σαν σελοτέϊπ του ξεκολλάει, θα αφήσει τους πόρους καθαρούς και το δέρμα σας λαμπερό!

Το μέλι, αν ανακατευτεί πάλι με 2-3 σταγόνες λεμόνι και το απλώσετε σε ερεθισμένο ή ξηρό δέρμα, θα δείτε μετά από 15 περίπου λεπτά που θα το αφαιρέσετε, ότι σας προσέφερε τις καταπραϋντικές του ιδιότητες και ενυδάτωσε την επιδερμίδα σας.

Οι λιωμένες ντομάτες, αν απλωθούν πάνω στο δέρμα και μείνουν περί τα 10 λεπτά, καθαρίζουν επίσης σε βάθος την επιδερμίδα. Ενώ η ώριμη, λιωμένη μπανάνα χαρίζει λάμψη σε θαμπά δέρματα.

Το δε φυσικό γιαούρτι παρέχει πολλαπλά οφέλη στην επιδερμίδα καθώς την καθαρίζει επιφανειακά αλλά και την ηρεμεί. Το ίδιο και ο χυμός του αγγουριού είτε τον προσθέσετε μέσα στο γιαούρτι, είτε τον χρησιμοποιήσετε μόνο του.

Σε όλα τα προϊόντα μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιο που έχει εξαιρετικά καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες.

Ενώ όταν θέλετε να κάνετε πίλινγκ, εξαιρετική λύση είναι η κρυσταλλική ζάχαρη αν την βρέξετε ελάχιστα με νερό ή αμυγδαλέλαιο ώστε να στέκεται στα δάχτυλά σας. Να λάβετε μόνο υπόψη ότι το πίλινγκ αντενδείκνυται για επιδερμίδες με ακμή σε έξαρση και για ευαίσθητες, λεπτές επιδερμίδες που άλλωστε δεν το έχουν ανάγκη.

Σχετικά Άρθρα