ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διαγωνισμός Miss England: 20χρονη διαγωνίζεται χωρίς ίχνος μακιγιάζ

29 Αυγούστου 2022, 16:00

images

Μία από τις φετινές επικρατέστερες κοπέλες για τον τίτλο της Miss England έγινε η πρώτη που έλαβε μέρος στους προκριματικούς χωρίς μακιγιάζ στην ιστορία του διαγωνισμού... Ειδικότερα, η Μελίσα Ραούφ, μια 20χρονη φοιτήτρια από το νότιο Λονδίνο, προκρίθηκε στους ημιτελικούς του διαγωνισμού έχοντας επιλέξει να μην βαφτεί καθόλου. Τώρα, θα διαγωνιστεί στους τελικούς τον Οκτώβριο για το στέμμα.

Το Μάιο, η ίδια δημοσίευσε μια selfie στο λογαριασμό της στο Instagram από το διαγωνισμό, με το πρόσωπό της να είναι εντελώς άβαφο, γράφοντας ότι «αγκαλιάζει τις ατέλειες». «Σημαίνει πολλά για μένα, καθώς αισθάνομαι ότι πολλά κορίτσια διαφορετικών ηλικιών φορούν μακιγιάζ, επειδή νιώθουν πίεση να το κάνουν», είπε η Ραούφ σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Independent.

Και συνέχισε: "Αν κάποιος είναι ευτυχισμένος με το δέρμα του, δεν πρέπει να αναγκάζεται να το καλύπτει με μακιγιάζ. Τα ελαττώματά μας, μάς κάνουν αυτό που είμαστε και αυτό είναι που κάνει κάθε άτομο μοναδικό".

Μάλιστα, τόνισε ότι, αν και άρχισε να φοράει μακιγιάζ σε νεαρή ηλικία, αποφάσισε να αποφύγει την παράδοση για τον διαγωνισμό. "Ποτέ δεν ένιωσα ότι πληρούσα τα πρότυπα ομορφιάς. Πρόσφατα αποδέχτηκα ότι νιώθω όμορφα με το δέρμα μου και γι' αυτό αποφάσισα να διαγωνιστώ χωρίς μακιγιάζ", εξήγησε στη συνέντευξη.

Η Angie Beasley, διευθύντρια του Miss England, δήλωσε στο CNN: «Παρουσιάσαμε το Bare Face Top Model το 2019, καθώς οι περισσότερες διαγωνιζόμενες  έστελναν εξαιρετικά επεξεργασμένες εικόνες φορώντας πολύ μακιγιάζ και θέλαμε να δούμε το πραγματικό πρόσωπο πίσω από το μακιγιάζ".

Τέλος, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η Ραούφ σχεδιάζει να πάει ξανά άβαφη στον εθνικό τελικό τον Οκτώβριο. «Της ευχόμαστε καλή τύχη στο Miss England, είναι πολύ γενναίο να κάνεις κάτι τέτοιο, όταν όλες οι άλλες φορούν μακιγιάζ, αλλά στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στις νέες γυναίκες», κατέληξε η Beasley.



Σχετικά Άρθρα