ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δημιουργώντας την προσωπική παλέτα χρωμάτων νιώθουμε πιο όμορφοι και υγιείς

26 Δεκεμβρίου 2023, 16:00

images

Ρίξτε μια ματιά στη ντουλάπα ή στο δωμάτιό σας και σίγουρα θα δείτε 1 ή 2 χρώματα να κυριαρχούν. Αυτά τα χρώματα μπορεί να είναι τα αγαπημένα σας, αλλά να μην σας ταιριάζουν απόλυτα. Προκειμένου να βοηθηθείτε, έχει δημιουργηθεί μια νέα σειρά εφαρμογών, συμβούλων και υπηρεσιών που στηρίζονται σε καθοδήγηση από ειδικούς για να σας βοηθήσουν να κάνετε πιο κολακευτικές επιλογές.

Στη δεκαετία του 1980, οι σύμβουλοι χρωμάτων επέμεναν ότι τα σωστά χρώματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ μίας ατημέλητης και μίας περιποιημένης, λαμπερής εμφάνισης. Αυτές τις μέρες, στις οποίες κυριαρχούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια νέα σειρά συμβούλων και διαδικτυακών υπηρεσιών προσφέρεται για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την τέλεια προσωπική σας παλέτα, με τις αποχρώσεις και τους τόνους σας. Προσφέρουν προειδοποιήσεις σχετικά με το πώς τα λάθος χρώματα μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε ατημέλητοι ή πώς αυτά δεν σας φωτίζουν, μαζί με συμβουλές για το πώς τα σωστά χρώματα μπορούν να σας βοηθήσουν να λάμψετε.

Αν αναρωτιέστε σε τι αναφέρεται αυτή η «προσωπική παλέτα», η εμπειρογνώμονας στυλ και μόδας Nikki Steele έχει μια απλή εξήγηση: «Η προσωπική παλέτα είναι ένας συνδυασμός χρωμάτων που υποτίθεται ότι είναι τα καλύτερα χρώματα για να διαλέξει κάποιος στα ρούχα και το μακιγιάζ — χρώματα που θα αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους», είπε. «Συχνά, οι χρωματικές παλέτες περιγράφονται εποχιακά και αναφέρονται ως χρώματα χειμώνα, άνοιξης, καλοκαιριού και φθινοπώρου, όλα από ψυχρούς έως ζεστούς τόνους».

Υπάρχουν πολλοί από αυτούς τους τύπους αυτών των υπηρεσιών στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των Show My Colors , Colorwise , My Best Colors και Dressika. Συνήθως, θα σας ζητηθεί να ανεβάσετε selfies και, στη συνέχεια, θα σας δημιουργήσουν την προσωπική παλέτα χρωμάτων.

Άλλες υπηρεσίες, όπως το House of Color , παρέχονται μόνο δια ζώσης. Η Allison Crandall, σύμβουλος του House of Color, εξηγεί: «Κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού, χρησιμοποιούμε τις αρχές της επιστήμης των χρωμάτων και μια εξελιγμένη, δοκιμασμένη στο χρόνο διαδικασία για να ανακαλύψουμε την καλύτερη χρωματική παλέτα για την γκαρνταρόμπα σας». Πρέπει να γίνει δια ζώσης, είπε, επειδή βασίζεται σε «φυσικό φωτισμό και υφάσματα για να καθορίσει τον τόνο και την εποχιακή παλέτα ενός ατόμου».

Ανεξάρτητα από το πώς λειτουργούν, οι περισσότερες από τις υπηρεσίες υπόσχονται ότι, μόλις δημιουργηθεί η ιδανική για εσάς παλέτα, θα μπορείτε να ψωνίζετε πιο έξυπνα, να επιλέγετε με σύνεση και να αναδεικνύετε την καλύτερη εκδοχή κάθε σας ρούχου. Κι αυτό ανεβάζει την ψυχολογία και μάς κάνει να νιώθουμε πιο ωραίοι και υγιείς.



Σχετικά Άρθρα