ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτή είναι η αναλογία στα χαρακτηριστικά του προσώπου που μας κάνει όμορφους

10 Φεβρουαρίου 2020, 16:05

images

Η ομορφιά στο πρόσωπο ενός ανθρώπου είναι μία υποκειμενική κρίση αλλά όχι για τους πλαστικούς χειρουργούς που έχουν συγκεκριμένες αναλογίες και μαθηματικές σχέσεις μεταξύ των χαρακτηριστικών να μετρήσουν...

Την ονομάζουν χρυσή τομή και αφορά τις αποστάσεις μεταξύ των ματιών, των ματιών από τα χείλη, τη σχέση των  δύο χειλιών... Ας δούμε ποιες είναι οι βασικές μετρήσεις που λαμβάνουν υπόψη:

Η απόσταση ανάμεσα στις κόρες των ματιών πρέπει να είναι το 46% του πλάτους του προσώπου σε αυτό το ύψος.

Επίσης, η απόσταση ανάμεσα στα μάτια και τα χείλη πρέπει να ισούται με το 36% του μήκους του προσώπου.

Τις μετρήσεις αυτής της νέας χρυσής τομής εκπόνησαν από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας με τέσσερα διαφορετικά πειράματα για τον προσδιορισμό των αναλογιών για το τέλειο γυναικείο πρόσωπο. Ως αποτέλεσμα, βρέθηκε ότι η ομορφιά ορίζεται βασικά από τα δύο παραπάνω κριτήρια. 

Υπάρχουν όμως και άλλες μετρήσεις που γίνονται από πιο παλιά:

Σε ό,τι αφορά το προφίλ: Τοποθετήστε το δείκτη σας μπροστά στο πρόσωπό σας, κάθετα, ώστε να ενωθεί το πιγούνι σας με τη μύτη. Αν στην γραμμή που δημιουργεί το δάκτυλό σας ακουμπάνε τα χείλια σας, τότε είστε όμορφοι. 

Εξάλλου, σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Aesthetic Surgery Journal, αναφέρει ότι για να χαρακτηριστεί ένα πρόσωπο «μαθηματικά όμορφο», η απόσταση μεταξύ των ματιών πρέπει να είναι αυστηρά 59,2 χιλιοστά, και η απόσταση ανάμεσα στα μάτια και στα ζυγωματικά δεν πρέπει να ξεπερνά τα 13,1 χιλιοστά. Επίσης, το ιδανικό μήκος της μύτης είναι 43,6 χιλιοστά.

Αυτά ισχύουν βέβαια σε επίπεδο ψυχρά επιστημονικό. Η ποικιλομορφία στα χαρακτηριστικά, οι χαριτωμένες ατέλειες και ο χαρακτήρας και το ύφος του καθενός μπορεί να τον κάνει όμορφο με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Σχετικά Άρθρα