ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι δολοφονικές επιθέσεις στις ΗΠΑ και αλλού δεν σταματούν την ζωή

05 Αυγούστου 2019, 00:10

images

Άλλα δύο μακελειά συγκλονίζουν από χθες τις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο με νεαρούς να σπέρνουν τον θάνατο αδιακρίτως  και τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων να αγγίζει τους 29. Ο πρώτος νεαρός έσπειρε τον θάνατο σε πολυκατάστημα στην πόλη Ελ Πάσο, στο Τέξας ανοίγοντας πυρ κατά 20 ανθρώπων την ώρα που έκαναν ανυποψίαστοι τα ψώνια τους. Από τα πυρά του τραυματίστηκαν άλλοι 26 άνθρωποι. Ο μακελάρης, ο οποίος συνελήφθη, είναι 21 ετών και τα κίνητρά του ήταν αμιγώς ρατσιστικά.

Το μακελειό του Ελ Πάσο είναι το 249ο mass shooting που καταγράφεται από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Gun Violence Archives. Ο όρος mass shooting αναφέρεται σε επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων και τέσσερα ή περισσότερα θύματα.

Ο 24χρονος Connor Betts ήταν δεύτερος δράστης του αιματηρού επεισοδίου στο Ντέιτον στο Οχάιο των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του "New Υorker Post". Νεκρή από τα πυρά του εκτελεστή και η αδελφή του.

Ο νεαρός μακελάρης του Ντέιτον, ο Connor Betts, σκότωσε 9 ανθρώπους προτού πέσει κι ο ίδιος νεκρός έξω από το μπαρ «Ned Peppers». Ο 24χρονος πυροβόλησε τα θύματά του σε λιγότερο από 1′ λεπτό, χρησιμοποιώντας όπλο τύπου Καλάσνικοφ, δήλωσε η δήμαρχος της πόλης.

Τα γεγονότα αυτά μονοπώλησαν χθες τα ειδησεογραφικά δελτία και δημιουργούν απορίες και άγχος στον κόσμο που τα πληροφορείται σοκαρισμένος…

"Με τέτοιου τύπου ειδήσεις να μας κατακλύζουν καθημερινά έχουμε δύο επιλογές: Από τη μία την άρνηση όπου συνεχίζοντας τις ζωές μας και βγάζοντας selfies στις παραλίες μας ξορκίζουμε όχι μόνο το σκιερό κομμάτι της ζωής και των καιρών μας, αλλά και το εσωτερικό σκιερό κομμάτι, το οποίο εναποθέτουμε εκεί έξω, στους θύτες ή στα θύματα. Από την άλλη, το να μπορέσουμε να χωρέσουμε την επέλαση της ενόρμησης του θανάτου σε όλες τις αρχαιτυπικές και σύγχρονες μορφές, απαιτεί εύρος ψυχής αλλά και το ρίσκο να πέσουμε σε κατάθλιψη την οποία να μην απαλύνουν ούτε οι γαλάζιες μας θάλασσες. Με άλλα λόγια, τέτοιου τύπου ακραία περιστατικά συνήθως δημιουργούν και ακραίες ψυχικές αντιδράσεις συνειδητές ή ασυνείδητες», μας λέει η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Χατζηδημητρίου.

Λύση κατά την ειδικό είναι να αναζητήσουμε τη μέση οδό, παρακολουθώντας το γίγνεσθαι γύρω μας αλλά και συνεχίζοντας να επενδύουμε στην ζωή η οποία τρέχει και είναι πάντα μπροστά μας.

Σχετικά Άρθρα