ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ιδέες για πιο υγιεινά σνακ στους μαθητές

13 September 2019, 08:11

images

Τα παιδιά από επτά ως 18 ετών έχουν ένα κοινό σε ό,τι αφορά συμπεριφορές στο σχολείο: Θέλουν να τρώνε στα διαλλείματα κάτι που αγόρασαν μόνα τους έξω ή μέσα από το σχολείο κι όχι κάτι που τους έδωσαν οι γονείς από το σπίτι.

 Αυτό έχει διπλή εξήγηση: Πρώτα απ’ όλα τα σνακ από το σπίτι είναι συνηθισμένα και λιγότερο νόστιμα, και δεύτερον το παιδί θέλει να νιώθει ανεξάρτητο.

Η λύση για να ξεπεραστεί η συμπεριφορά αυτή είναι μία με πολλαπλά στάδια.

Περιλαμβάνει τη συζήτηση με το παιδί για τι του αρέσει, την αγορά μαζί του των υλικών, αν είναι δυνατόν την από κοινού παρασκευή του σνακ και βέβαια ένα μεγάλο βαθμό φαντασίας ώστε τα σνακ να δείχνουν ωραία και να είναι νόστιμα.

Κι ενώ η εμφάνισή και η γεύση μπορεί να ποικίλει αρκετά, το είδος του σνακ που είναι κατάλληλο για το σχολείο δεν μπορεί να έχει μεγάλη ποικιλία. Μπορεί να είναι, είτε κάτι σε τοστ- πίτσα, είτε κάτι σε ατομική πίττα, είτε κάτι σε μπάρα δημητριακών.

Τοστ και πίτσες

Αγοράστε το είδος του ψωμιού που του αρέσει. Ψωμί του τοστ με ή χωρίς κόρα, λευκό ή πολύσπορο ή μαύρο. Πίττα αραβική, πίττα κυπριακή, πίττα για σουβλάκια.  Κάντε την τοστ με ό,τι υλικό προτιμά. Όποιο τυρί, όποιο αλλαντικό και όποιο λαχανικό θέλει το παιδί. Ή βάλτε τα υλικά πάνω σε μία βάση και ψήστε τα στο φούρνο ως ατομική πίτσα.

Πίττες

Τυρόπιττα, ζαμπονοτυρόπιττα, σπανακόπιττα, μανιταρόπιττα, πατατόπιττα, κιμαδόπιττα… Δεν υπάρχει τέλος στην ποικιλία των ατομικών μερίδων πίττας που μπορείτε να κάνετε για να παίρνουν τα παιδιά μαζί στο σχολείο.

Μπάρες δημητριακών

Δημητριακά, ξηροί καρποί. Σταφίδες, αποξηραμένα φρούτα, κομμάτια μαύρης, ή λευκής σοκολάτας γάλακτος, είναι μερικά μόνο από τα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τις μπάρες της εβδομάδας που θα χρειαστούν τα παιδιά για το σχολείο ή για πρωινό.

Υπάρχουν δεκάδες συνταγές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και θα κάνουν την ζωή σας εύκολη και τη διατροφή των παιδιών πιο υγιεινή.

Πηγή: foodnetwork

Σχετικά Άρθρα