ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η γυμναστική χρειάζεται χρόνο για να δώσει αποτελέσματα - Μην περιμένετε «θαύματα» σε ένα μήνα

10 Ιουλίου 2019, 14:46

images

Όχι λοιπόν! Δεν προλαβαίνουμε τα χτίσουμε το σώμα που ονειρευόμαστε τόσα χρόνια μέσα σε ένα μήνα. Δεν θα είμαστε γραμμωμένοι και εντυπωσιακοί στις παραλίες ούτε αυτό το καλοκαίρι. Η κοιλιά θα «ξεχειλίζει από το μαγιό, τα σωσίβια θα …επιπλέουν και τα μπράτσα θα είναι χαλαρά.

Ο λόγος για τους νέους άνδρες που βάζουν στόχο κάθε φθινόπωρο ότι θα τους βρει τα επόμενο καλοκαίρι extra super fit αλλά τους βρίσκει απλά …ιδίους και μερικές φορές χειρότερους!

Δεν είναι εύκολα να βρουν ένα άθλημα που τους ταιριάζει, μια δίαιτα που μπορούν να κάνουν, και τελικά ένα κίνητρο που να ταιριάζει στις προσδοκίες τους. Έτσι, κάθε καλοκαίρι τους βρίσκει παχουλού και χαλαρούς. Και Ιούλιος είναι ο πλέον ακατάλληλος μήνας για να γυμναστούν και να αποκτήσουν τους μυς των ονείρων τους μέχρι τον Αύγουστο.

Αδύνατον να «χτίσεις» κοιλιακούς που δεν υπάρχουν, να χάσεις 15 κιλά με φυσιολογική δίαιτα, να γραμμώσει το σώμα σου ώστε να περπατάς στην παραλία και να τρίζουν τα βότσαλα αν δεν γυμναζόσουν συστηματικά όλο τον χειμώνα, αν όχι πολλού χειμώνες συνεχόμενα!. Το γυμνασμένο σώμα είναι αποτέλεσμα απόφασης και κόπων πολλών επί σειρά ετών και δεν έχει να κάνει με συμπεριφορές των τελευταίων εβδομάδων.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε την τελευταία στιγμή είναι:

  • Μια αυστηρή πρωτεϊνική δίαιτα που θα μας βοηθήσει να χάσουμε 2-3 κιλά και αρκετά υγρά,
  • Γρήγορο καθημερινό περπάτημα που θα αυξήσει τις καύσεις του οργανισμού και θα βοηθήσει στο αδυνάτισμα.
  • Μερικά βάρη που θα δώσουν περισσότερο ευεξία και λιγότερο αλλαγές στον τόνο των μυών στα χέρια και τα πόδια.
  • Τελεσίδικη απόφαση να τηρήσουμε στο εξής πρόγραμμα εκγύμνασης τους επόμενους μήνες ώστε να μας βρει το επόμενο καλοκαίρι fit.


Ένα είναι σίγουρο! Το αγύμναστο σώμα δεν μπορεί έτσι απλά μέσα σε ένα μήνας να αλλάξει. Δεν υπάρχει πρόγραμμα γυμναστικής, ούτε ειδικό διαιτολόγιο ούτε ο σούπερ γυμναστής που θα προκαλέσουν το θαύμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ας μην χτυπιόμαστε λοιπόν κι ας μην αγωνιούμε στα γυμναστήρια τον μήνα Ιούλιο με σκοπό να εμφανιστούμε γυμνασμένοι στις κοσμικές παραλίες τον μήνα Αύγουστο. Τέτοια θαύματα δεν γίνονται!

Σχετικά Άρθρα