ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Χορός: Άσκηση και ψυχοθεραπεία μαζί!

20 Μαΐου 2020, 16:00

images

Ο χορός βελτιώνει την ψυχική διάθεση προκαλώντας την έκκριση συγκεκριμένων ορμονών αλλά και λόγω της αποβολής του άγχους που είναι βασική του ιδιότητα! Ταυτόχρονα, ο χορός μάς βοηθά να χάνουμε πολλές θερμίδες...

Ο χορός είτε είναι μοντέρνος, είτε κλασικός, είτε παραδοσιακός, είτε χορεύουμε μόνοι μας είτε με παρτενέρ είτε σε ομάδες, έχει την ίδια θετική επήρεια στο σώμα μας καθώς αυξάνει τις καύσεις και αποτελεί άριστη αεροβική άσκηση που μειώνει το λίπος στο σώμα εξασκώντας παράλληλα και τους μυς. Και καθώς τα άτομα που ασκούνται τακτικά έχουν έως και 50% μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση, ο χορός και οι άλλοι τρόποι άσκησης συντελούν στην μείωση των πιθανοτήτων για καρδιακό επεισόδιο.

Ο χορός βοηθά επίσης μικρούς και μεγάλους να βελτιώσουν τη στάση του σώματος καθώς μαθαίνουν να στέκονται καλύτερα και να αναπνέουν με ρυθμό.

Κι όταν βέβαια ο χορός αφορά ομάδα ή ζευγάρια, τότε μας βοηθά να διατηρούμε κοινωνικότητα, να κάνουμε νέες γνωριμίες, καινούριους φίλους και να έχουμε περισσότερες επιλογές διασκεδάσεις.

Η επίδρασή στην ψυχολογία μας λοιπόν είναι άμεση και καταλυτική. Ειδικοί ψυχολόγοι τονίζουν μάλιστα ότι ο χορός βοηθά στην βελτίωση της ψυχολογίας ακόμα και ανθρώπους με σοβαρή ψυχική νόσο ή άτομα με διανοητική υστέρηση.

Αξίζει λοιπόν στις πιο δύσκολες φάσεις της ζωής μας να εγγραφούμε σε έναν σύλλογο με παραδοσιακούς χορούς, αν αυτό θέλουμε, ή σε μία σχολή για άλλου τύπου χορούς και να εξασκήσουμε το σώμα μαζί με την ψυχή!

Σχετικά Άρθρα