ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συμβουλές για περισσότερη άσκηση πάνω σε συσκευασίες τροφίμων

18 Δεκεμβρίου 2019, 16:15

images

Όπως αναφέρουν επιστήμονες που ασχολούνται με την προώθηση τροφίμων, αφού οι σημάνσεις με τις διατροφικές οδηγίες και τα θρεπτικά συστατικά ενδιαφέρουν πολύ τους καταναλωτές, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις συσκευασίες για να προωθήσουμε θετικά μηνύματα όπως αυτό της άσκησης!

Όπως αναφέρεται στην μετα-ανάλυση 14 επιστημονικών εργασιών που δημοσίευσαν στο Journal of Epidemiology & Community Health, η Δρ Daley και οι συνεργάτες της, ο αντίκτυπος των σημάνσεων πάνω στις συσκευασίες είναι πολύ μεγάλος.

Οι ερευνητές ζήτησαν σε καταναλωτές να επιλέξουν συσκευασίες τροφίμων και τους ρώτησαν στην συνέχεια για τις διατροφικές και άλλες συνήθειές τους. Αυτό που φάνηκε, είναι ότι όσοι επέλεξαν συσκευασίες που είχαν αναλυτικές πληροφορίες για την σύσταση της τροφής που περιείχαν ή και οδηγίες για άσκηση και αδυνάτισμα, έκαναν διατροφή με λιγότερες θερμίδες και επέλεξαν σε μεγαλύτερο ποσοστό να γυμνάζονται.

Η διαπίστωση αυτή οδηγεί σε μια νέα αντίληψη για την υγιεινή διαβίωση που θα συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την ενημέρωση, την επιμόρφωση, την καθοδήγηση και την συμβουλευτική των καταναλωτών για θέματα υγείας.

Δηλαδή είναι σαφές ότι ο περισσότερος κόσμος επηρεάζεται από αυτά που διαβάζει σε φυλλάδια και συσκευασίες σε βαθμό που να αλλάζει την καθημερινότητά του προς το καλύτερο ή το χειρότερο.

Σχετικά Άρθρα