ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρόγραμμα 12 μηνών ώστε να παραμείνετε σε φόρμα αυτή τη χρονιά

08 Ιανουαρίου 2024, 10:00

images

Έχετε θέσει ως στόχο για το νέο έτος να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση αλλά δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε; Ακολουθεί ένα πρόγραμμα διάρκειας 12 μηνών, αυξανόμενης δυσκολίας, ώστε να παραμείνετε σε φόρμα μέχρι το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με το The Guardian.

Ιανουάριος: Περπάτημα

Βγείτε έξω από το σπίτι σας, περπατήστε για 10 λεπτά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και μετά προσπαθήστε να φτάσετε στο σπίτι αυξάνοντας την ταχύτητά σας.

Φεβρουάριος: Τεχνικές αναπνοής

Τα επίπεδα του άγχους σας θα μειωθούν, θα κοιμάστε πιο ήρεμα, θα χάσετε βάρος, θα απαλλαγείτε από όλες τις τοξίνες, και γενικά όλα θα λειτουργήσουν καλύτερα, εάν μάθετε να ελέγχετε την αναπνοή σας.

Μάρτιος: Κυκλική προπόνηση

Η κυκλική προπόνηση αποτελεί μια μορφή άσκησης, στην οποία συνδυάζετε προπόνηση αντοχής, δύναμης και υψηλής έντασης αερόβια προπόνηση.

Απρίλιος: Reformer pilates

Το Pilates συμβάλλει στην αύξηση της πειθαρχίας και της ευελιξίας. Το Reformer pilates γίνεται σε έναν πάγκο, με ελατήρια στο ένα άκρο για διαχείριση της αντίστασης και ιμάντες στο άλλο για να ενδυναμωθούν τα χέρια. Είναι ιδανικό για όλες τις ηλικίες και ενδείκνυται μετά από τραυματισμό.

Μάιος: Προπόνηση με βάρη

Καθώς μεγαλώνουμε, η μυική μας μάζα μειώνεται διαρκώς. Επομένως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα γυμναστικής η προπόνηση με βάρη.

Ιούνιος: Τρέξιμο

Ιούλιος: Κολύμπι

Η κολύμβηση είναι μια απίστευτα βοηθητική άσκηση για ολόκληρο το σώμα, με μειωμένο κίνδυνο τραυματισμού. Συνιστάται ιδίως σε άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα.

Αύγουστος: Γιόγκα

Είναι περίοδος διακοπών και χρειάζεστε κάτι που δεν βασίζεται σε μια σταθερή ρουτίνα. Ξεκινήστε με μερικά (διαδικτυακά) μαθήματα, ώστε να το κάνετε σωστά, και επιλέξτε το στυλ γιόγκα που σας ταιριάζει περισσότερο.

Σεπτέμβριος: bouldering ή parkour

Το bouldering είναι η αναρρίχηση σε τοίχο, ενώ το parkour ορίζεται ως η υπερπήδηση εμποδίων.

Οκτώβριος: fell running

Στο fell running, το τρέξιμο λαμβάνει χώρα εκτός δρόμου, κυρίως σε ορεινές περιοχές με κλίση, η οποία αυξάνει το επίπεδο δυσκολίας.

Νοέμβριος: φυσική κίνηση

Υπάρχουν γυμναστήρια που κάνουν μαθήματα φυσικής κίνησης – συνήθως είναι πιο σύντομες, 20λεπτες προπονήσεις. Ουσιαστικά, προσπαθείτε να ενδυναμώσετε περαιτέρω το σώμα και να αυξήσετε την ευελιξία.

Δεκέμβριος: aerial yoga ή pilates.

Σχετικά Άρθρα