ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι ηλικιωμένοι έχουν πολλά να κερδίσουν από την καθημερινή κολύμβηση

07 Αυγούστου 2021, 08:00

images

Οι πόνοι στις αρθρώσεις, το σωματικό βάρος και η κακή διάθεση ίσως να μην αφήνουν τους πιο ηλικιωμένους να εκτιμήσουν όσο θα έπρεπε την κολύμβηση, αλλά οι νεότεροι πρέπει να τούς θυμίζουν ότι η άσκηση στο νερό μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν πολλά από τα δυσάρεστα συμπτώματα που νιώθουν...

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Epidemiology αναφέρει ότι η κολύμβηση και οι ασκήσεις στο νερό μπορούν να αποτελέσουν την καλύτερη άσκηση για τη μείωση του κινδύνου πτώσεων στους ηλικιωμένους, χάρη στη βελτίωση της ισορροπίας και στην ενίσχυση των μυών του κορμού που προσφέρει.

Η άσκηση στο νερό βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, το οποίο είναι το κλειδί για την αποφυγή πολλών παθήσεων και τραυματισμών και τη μείωση του χρόνιου πόνου, δυναμώνει του μυς που ατονούν όσο μεγαλώνουμε, βελτιώνει την ισορροπία μας, μάς βοηθά να αναρρώσουμε από χειρουργεία και κατάγματα, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης αλλά ταυτόχρονα χαρίζει ευεξία και καλύτερη ψυχολογία.

Ακόμα λοιπόν κι αν φαίνεται βαρετό σε κάποιους να πηγαίνουν κάθε μέρα στη θάλασσα ή στη πισίνα, ας το κάνουν στην αρχή ως...φάρμακο και στη συνέχεια θα νιώσουν καλύτερα και θα το αποζητούν. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος δεινός κολυμβητής για να ωφεληθεί. Αρκεί να κάνει σε όρθια θέση "ποδηλατάκι" ή αν δεν ξέρει κολύμπι, να περπατάει μέσα στο νερό όταν αυτό είναι πάνω από το γόνατό του.



Σχετικά Άρθρα