ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Movement snacks: Ασκηθείτε για λίγο καθόλη τη διάρκεια της μέρας

26 Δεκεμβρίου 2022, 09:00

images

Η εύρεση χρόνου για άσκηση μπορεί να είναι μία δύσκολη πρόκληση. Γιατί να μην χωρίσετε τις προπονήσεις σας σε τμήματα ή αυτά που αποκαλούμε movement snacks! Αντί να αφιερώνετε ώρες στο γυμναστήριο, αφιερώστε 5 έως 15 λεπτά κάθε φορά, όταν σας βολεύει. Αυτό είναι επίσης υπέροχο αν έχετε την τάση να κάθεστε όλη μέρα. Τα movement snacks, όχι μόνο αντικαθιστούν το χρόνο σας στο γυμναστήριο, αλλά είναι επίσης μια ευκαιρία να σηκωθείτε και να κινηθείτε όλη την ημέρα.

Εάν εργάζεστε στο γραφείο, σκεφτείτε τα εξής:

·         Κάντε μια βόλτα στο μεσημεριανό σας διάλειμμα.

·         Εάν έχετε μια συνάντηση με έναν συνάδελφο, πηγαίνετε στη συνάντηση με τα πόδια .

·         Πάρτε τις σκάλες αντί για ασανσέρ.

Εάν εργάζεστε από το σπίτι, σκεφτείτε να κάνετε τα εξής:

·         Κάντε ένα διάλειμμα HIIT (High-Intensity Interval Training), κάνοντας σανίδα, push-ups, crunches και squats.

·         Κάντε μια βόλτα ενώ συμμετέχετε σε μία τηλεδιάσκεψη.

Εάν έχετε σκύλο, κάντε μια μεγαλύτερη βόλτα το μεσημέρι για να γυμνάσετε τα πόδια σας και να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο με το αγαπημένο σας κατοικίδιο.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε movement snacks στη ζωή σας εκτός εργασίας. Πόσες θερμίδες μπορείτε να κάψετε κατά τη διάρκεια ενός διαφημιστικού διαλείμματος όταν παρακολουθείτε τηλεόραση; Μπορείτε να κάνετε ένα squat ή να καθίσετε κόντρα στον τοίχο ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας;

Προκαλέστε το σύντροφό σας και/ή τα παιδιά σας να προσθέσουν έναν μικρό ανταγωνισμό! Ποιος στην οικογένειά σας μπορεί να κάνει τα περισσότερα pushups;

Μετά την πανδημία του COVID-19, η συνολική φυσική κατάσταση των Αμερικανών άλλαξε δραστικά, αναφέρει το Healthnews. Περισσότεροι άνθρωποι έκαναν καθιστική ζωή, γεγονός που οδηγεί σε ένα σωρό προβλήματα υγείας. Τα movement snacks είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση και μπορεί να είναι το κλειδί για να αλλάξετε τη νοοτροπία σας σχετικά με τη φυσική κατάσταση.

Ενώ τα 30 λεπτά την ημέρα, οι 5 ημέρες την εβδομάδα μπορεί να φαίνονται τρομακτικά, το σπάσιμο αυτών των 30 λεπτών σε τμήματα των 5 ή 10 λεπτών σας διευκολύνει να τα καταφέρετε χωρίς να χρειάζεται να αφιερώνετε χρόνο στο γυμναστήριο.

Αυτά τα διαλείμματα μπορούν να ενσωματωθούν, τόσο εντός, όσο και εκτός του γραφείου και της εργάσιμης ημέρας σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε ένα διάλειμμα με το συνάδελφο ή το μέλος της οικογένειάς σας για να είστε συνεπείς στις ασκήσεις σας.

Άλλωστε, το πιο σημαντικό είναι να αρχίσετε να κινείστε!


Σχετικά Άρθρα