ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καναδή κολυμβήτρια, 99 ετών, έσπασε 3 παγκόσμια ρεκόρ

28 Ιανουαρίου 2024, 08:00

images

Σε κολυμβητική συνάντηση στην πόλη Saanich της Βρετανικής Κολομβίας, η 99χρονη Betty Brussel έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα ελεύθερο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 4 λεπτών στην ηλικιακή κατηγορία 100 έως 104 ετών. Επανέλαβε τις επιδόσεις της που έσπασαν το ρεκόρ στα 50 μέτρα ύπτιο και στα 50 μέτρα πρόσθιο την ίδια μέρα.

«Όταν αγωνίζομαι, δεν σκέφτομαι τίποτα. Τίποτα. Απλώς μετράω τους γύρους, για να ξέρω πόσοι μου έχουν μείνει. Πάντα προσπαθώ να βρω έναν ρυθμό που μπορώ να διατηρήσω – έχουμε πολλές απαιτήσεις από το σώμα μας σε αυτούς τους αγώνες. Και στον τελευταίο γύρο, λοιπόν, δίνω ό,τι έχω».

Όπως μεταδίδει το The Guardian, με τα χρόνια, η Brussel έχει διατηρήσει ένα σταθερό πρόγραμμα προπόνησης στην πισίνα – 2 φορές την εβδομάδα. Με τόσο λίγους κολυμβητές στην ηλικιακή της ομάδα, η Brussel έχει σχεδόν πάντα εξασφαλισμένο ρεκόρ κάθε φορά που μπαίνει στην πισίνα. Σε ορισμένους αγώνες, κανείς στην ηλικία της δεν έχει διανύσει ποτέ τη συγκεκριμένη απόσταση, που σημαίνει ότι η ίδια θεσπίζει ένα παγκόσμιο πρότυπο απλώς τερματίζοντας.

«Δεν σκέφτομαι καν τα ρεκόρ. Απλώς κολυμπάω. Απλώς κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Αν κερδίσω, είμαι χαρούμενη που θα κερδίσω. Αλλά αν περνάω καλά, είμαι πιο ευτυχισμένη».

Μετά την απώλεια του συζύγου της, Gerrit, πριν από μερικά χρόνια, η πισίνα έγινε για την 99χρονη το μέρος όπου μπορούσε να ξεχάσει όλα της τα προβλήματα και να αισθανθεί ελεύθερη.

«Ό,τι κι αν μου συμβαίνει, πάντα επιστρέφω στο κολύμπι. Πάντα νιώθω καλύτερα όταν ξεχνώ όλα μου τα προβλήματα. Πάντα», είπε. «Είμαι στην πραγματικότητα λίγο ντροπαλή και έτσι αποκτώ αυτοπεποίθηση  στο νερό. Αλλά με όλα αυτά…τα ρεκόρ, αρχίζω να νιώθω και λίγο περήφανη για τον εαυτό μου», σημειώνει.

Σχετικά Άρθρα