ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η σωστή προετοιμασία για να κάνει κανείς τζόκινγκ όταν κάνει ζέστη

09 Ιουνίου 2020, 16:00

images

Το τρέξιμο προκαλεί ούτως ή άλλως αύξηση της θερμότητας, ακόμα κι αν στο περιβάλλον η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Πόσο μάλλον καταπονεί τον οργανισμό όταν είναι καλοκαίρι και το κλίμα εξαιρετικά θερμό!

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, το πρώτο που πρέπει να κάνει όποιος ασκείται με τζόκινγκ είναι να ενυδατώνεται επαρκώς καθ όλη την διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο τις ώρες γύρω από την άσκηση. Όσο περισσότερο ιδρώνει, τόσο νερό να πίνει. 

Και συστήνουν να πίνουμε πριν από το τζόκινγκ νερό με ηλεκτρολύτες και υδατάνθρακες για να έχουμε περισσότερη ενέργεια.

Επίσης σημαντικός είναι ο εγκλιματισμός στο ζεστό περιβάλλον. Δηλαδή αν πρόκειται μια μέρα να τρέξετε σε αγώνα μέσα στη ζέστη, περάστε την προηγούμενη μέρα αρκετές ώρες στο ίδιο ζεστό περιβάλλον για να δώσετε στον οργανισμό σας την δυνατότητα να συνηθίσει.

Σε ό,τι αφορά τα ρούχα, σημαντικό είναι το στρώμα που έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα να είναι από φυτικές ίνες που απορροφούν τον ιδρώτα. Να είναι δηλαδή βαμβακερά.

Τέλος, μας καλούν να έχουμε χαμηλές προσδοκίες για τις επιδόσεις μας όταν ο καιρός είναι πολύ ζεστός. Να μην πιέσουμε δηλαδή πέρα από τα όριά του τον οργανισμό μας και να απολαύσουμε το τζόκινγκ ή τον αγώνα χωρίς να υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε δοκιμασία.

ΠΗΓΗ

Dr Andrew Murray

Independent.uk



Σχετικά Άρθρα