ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ένα παιδικό παιχνίδι ίσως είναι η λύση για να γίνουμε fit

28 Ιανουαρίου 2020, 10:10

images

Θυμόσαστε το σχοινάκι; Το παιχνίδι που έπαιζαν κυρίως κορίτσια κατά κόρον σε προηγούμενες γενεές και το θυμούνται σπάνια και σήμερα κάποια παιδιά κυρίως επειδή χρησιμοποιείται στις προπονήσεις ορισμένων αθλημάτων..; Το σχοινάκι και μόνον αυτό βοήθησε έναν άνδρα να χάσει σχεδόν 100 κιλά χωρίς να κάνει ιδιαίτερη δίαιτα! 

"Ναι το σχοινάκι βοηθάει πολύ αλλά εγώ έχασα τόσα κιλά επειδή διασκέδαζα καθώς έκανα εξάσκηση με αυτό", ομολογεί ο Dan Witmer που έχει δημιουργήσει το Youtube μια σελίδα με τίτλο Jump Rope Dudes προτρέποντας κι άλλους νέους άνδρες να ασχοληθούν με το σχοινάκι και να χάσουν διασκεδάζοντας τα περιττά τους κιλά.

Η αλήθεια είναι ότι τα συνεχή άλματα που αναγκάζεται να κάνει κάποιος "παίζοντας" σχοινάκι είναι μία άριστη αεροβική άσκηση όπως το τρέξιμο, το γοργό περπάτημα, το ποδήλατο και το τένις. Για κάποιους όμως φαίνεται ότι είναι και πολύ διασκεδαστικό με αποτέλεσμα η προπόνηση να μην είναι ρουτίνα αλλά κάτι που αδημονούν να έρθει η ώρα να το κάνουν...

Σχοινάκι άλλωστε χρησιμοποιούν στην προπόνηση οι μποξέρς για να χάσουν λίπος και να αποκτήσουν μεγάλη αντοχή για τους αγώνες τους. Δεν είναι λοιπόν κάτι καινούργιο στο χώρο της γυμναστικής αλλά σίγουρα είναι κάτι που ξαναέρχεται στη... μόδα του fitness με πολλές υποσχέσεις για αδυνάτισμα και απόκτηση ωραίου σώματος.

Σχετικά Άρθρα