ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ένα βήμα παραπάνω μπορεί να μάς φέρει πιο κοντά στη μακροζωία

08 September 2021, 10:00

images

Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε υπερβολικά μεγάλους περιπάτους για να ωφεληθεί η υγεία μας μέσω του περπατήματος. Ακόμα και μισή ώρα περπάτημα, ή 7000 βήματα την ημέρα είναι αρκετά για να μειώσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου ως και 70%. Αυτό αναφέρει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open.

Η έρευνα με επικεφαλής την Δρ Amanda Paluch, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Κινησιολογίας του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, αφορούσε γυναίκες και άντρες της μέσης ηλικίας, με μια επανεξέταση 11 χρόνια μετά την αρχική εκτίμηση. 

Η συγκεκριμένη μελέτη δε σχεδιάστηκε για να εξηγήσει με ποιον τρόπο ελαττώνεται ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου ούτε και το κατά πόσο, κάνοντας περισσότερα βήματα, θα μπορούσε να μειωθεί ο κίνδυνος. 

«Ζήσε περισσότερο, περπάτα περισσότερο, το συγκεκριμένο μήνυμα είναι ίσως και το σημαντικότερο της συγκεκριμένης έρευνας» συμπληρώνει ο Δρ Guy Mintz, διευθυντής της καρδιαγγειακής υγείας της κλινικής Northwell Health στο Sandra Atlas Bass Heart Hospital στο Manhasset της Νέας Υόρκης. «Μέσω της άσκησης, μειώνουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων ρυθμίζοντας την αρτηριακή πίεση και το βάρος μας, ενώ μειώνουμε αποτελεσματικά τη χοληστερόλη και τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη».


Σχετικά Άρθρα